O'Nil: Ko bi nas pobijedio "dva na dva"?!

Legendarni centar na Instagramu nastupio bez lažne skromnosti. . .

Košarka 16.12.2017 | 10:30
O'Nil: Ko bi nas pobijedio "dva na dva"?!
Šakil O'Nil i Kobi Brajant osam sezona su bili saigrači u Los Anđeles Lejkersima i za to vreme osvojili tri titule šampiona NBA lige, u periodu 2000-2002.

Međutim, paralelno sa uspesima, javilo se obostrano nezadovoljstvo, sujete su isplivale na površinu i treneru Filu Džeksonu je postajalo sve teže da "balansira" u interesu tima.

Leta 2004. O'Nil je poslat u Majami za Lamara Odoma, Kerona Batlera i Brajana Granta i dva superstara su se, po mišljenju mnogih, rastala prerano, u trenutku kada su mogli još mnogo da urade igrajući zajedno.

Njihov odnos se posle par godina netrpeljivosti postepeno vratio u normalu, a O'Nil je po završetku karijere izjavio da bi u tandemu sa Kobijem "možda stigao do šest prstenova", objasnivši da se jedan drugom nisu sviđali samo kao košarkaši, ne i kao osobe.

Kada se aprila 2016. Brajant oprostio od košarke pobedom i fenomenalnom partijom protiv Jute, O'Nil je bio prvi koji ga je zagrlio i kasnije ga nazvao "najvećim igračem u istoriji Lejkersa".

S obzirom na to da nikada nije krio da i o sebi ima izuzetno visoko mišljenje, nije iznenađenje što je Šek u jednoj od najnovijih objava na Instagramu postavio video jedne kombinacije sa Brajantom i postavio pratiocima pitanje:

"Recite, ko bi mogao da pobedi Šeka i Kobija u igri "dva na dva"? Čekam odgovore. Ne ustručavajte se. Uslov je da su bili u istom timu".

Usledili su odgovori: Džordan i Pipen, Lebron i Vejd, Medžik i Karim, Ti-Mek i Jao, Pirs i Garnet, a jedan fan provukao je i "nizak udarac" O'Nilu, konstatacijom da bi to bili Kobi i Pau Gasol.

Njih dvojica su sa Lejkersima uzeli titule 2009. i 2010, u vreme kada je Šek već bio na zalasku karijere.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar