Barsa opet kreće po Kutinja!

Znaju se cena i zamena! Inijesta dolio ulje. . . ! Nastavlja se katalonska opsada.

Fudbal 15.12.2017 | 10:00
Barsa opet kreće po Kutinja!
Pokušavala je Barselona letos do poslednjeg dana prelaznog roka da skrši otpor Liverpula i dokopa se Filipea Kutinja, ali nije uspela... Brazilac je bio voljan da se preseli na Kamp Nou, ali se Liverpul odbranio od napada iz Katalonije.

Barsa nije odustala od Kutinja i narednog januara će opet pokušati da ga dovede. Usmeni dgovor oko petogodišnjeg ugovoroa koji je letos sklopljen sa Kutinjom i dalje važi, tako da će Barsa opet jedinu prepreku imati u vidu Liverpula. Redsi ne žele da se odrkenu svog najvrednijeg igrača, ali s obzirom na igre Salaha koji se pokazao kao fantastično pojačanje, možda na Enfild Roudu sada smekšaju stav.

Egipćanin je u potpunosti preuzeo ulogu glavnog igrača u ekipi, sjajno se slaže saManeom, tu su Firmino i Solanke, tako da bi odlazak Kutinja u delovao izgledao manje bezbolno nego letos kada se još nije znalo kakav će biti Salahov uticaj na ekipu.

Navodno je Liverpul letos dao Kutinju obećanje da će u januaru razmisliti o prodaji za razumnu cenu. I zbog toga Brazilac nije poslao zvaničan zahtev za transfer. Liverpul je letos tražio 200.000.000 evra kako bi osujetio Barselonu koja je slala tri ponude, ali nije mogla da isprati finansijske zahteve Redsa. Poslednja Barsina ponuda je iznosila 80.000.000 evra plus 30.000.000 evra kroz bonuse. Liverpul bi možda mogao da spusti cenu na 140.000.000 evra u januaru, a da Barsa kroz fiksnih 80.000.000 evra i 60.000.000 kroz bonuse ispuni taj zahtev.

Ulje na vatru je dolio i Barselonin maestro Anders Inijesta koji je poručio da bi DžeriMina i Filipe Kutinjo bili prava pojačanja za januar. Podsetimo, kolumbijski štoper Minaje već kaparisan iz Palmeirasa i dolazi u januaru, dok se javni poziv Kutinjo tumači kao dodatni pritisak na Brazilca.

„Mislim da bi Kutinjo i Mina bili velika pojačanja. Ako Barselona želi da se pojača na određenim pozicijama, onda to treba da uradi sa igračima koji podnose pritisak igranja u velikom klubu. Njih dvojica su prava pojačanja“, rekao je Inijesta.

Jigrgen Klop je u poslednjem derbiju protiv Evertona ostavio Kutinja na klupi što je bio signal da Brazilac više nije nedodirljiv u Liverpulu i da njegov odlazak dolazi u obzir. A ubrzo je iz Francuske stigla vest da je Liverpul već spremio zamenu za Kutinja i da će u januaru ponuditi 95.000.000 evra za Monakovog ofanzivnog vezistu Tomu Lemara...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar