Konačno! Vimbldon se vraća kući poslije 28 godina!

Veliki dan za naslednike nekadašnje Lude družine!

Fudbal 16.12.2017 | 11:00
Konačno! Vimbldon se vraća kući poslije 28 godina!
Engleski trećeligaš AFC Vimbldon dobio je danas zeleno svetlo da započne izgradnju novog stadiona i to na mestu nadomak onog starog Plof Lejna, čuvenog stadiona u Londonu na kome se tokom 80-ih i početkom 90-ih proslavila čuvena Luda družina.

Predstavnici kluba, opštine Merton i lokalne građevinske kompanije danas su potpisali ugovor kojim odmah može da počne posao na izgradnji novog stadiona. Radi se o projektu vrednom oko 25.000.000 funti, koji počinje sledećeg leta, a planirano je da se Vimbldon na početku sezone 2019/20. useli na svoje novo zdanje za 11.000 gledalaca.

Podsetimo, mada svako ko pomno prati engleski fudbal to već sigurno zna, stari Vimbldon koji je do 1991. igrao na Plof Lejnu, preseljen je 2003. godine iz Londona u Milton Kejns gde je postao MK Dons, koji takođe igra u Ligi 1 zajedno sa ovim AFC Vimbldonom, klubom koji su iste godine osnovali navijači i krenuli od najnižeg ranga.

AFC Vimbldon je do sada svoje utakmice u amaterskom i profesionalnom rangu igrao na stadionu Kingsmidou u londonskom naselju Kingston, ali je danas ostvario veliki uspeh i napravio korak napred u naporu da postane ponovo značajan engleski klub.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar