U Banjaluci padali i krovovi

Na području grada Banjaluke već drugi dan duva jak vjetar koji je prouzrokovao brojne nezgode širom grada.

Republika Srpska 12.12.2017 | 08:59
U Banjaluci padali i krovovi
Na više lokacija u gradu vjetar je tokom noći oborio stabla, a sa nekih objekata vjetar je nosio i krov.

Stabla su porušena u dvorištu osnovne škole "Branko Ćopić" u Boriku, a nekoliko stabala iz banjalučkog kampusa takođe je srušeno zbog jakog vjetra. Osim toga, vjetar je tokom noći srušio krov sa studentskog doma (prvi paviljon) u ovom kampusu.U naselju Obilićevo vjetar je srušio krov sa jedne zgrade, te se saobraćaj odvija samo jednom saobraćajnom trakom.Nezvanično se saznaje da su na Obilićevu dvije žene povrijeđene.Meteorolozi su za danas najavili jak, često olujni vjetar, brzine od 80 do 100 kilometara na čas.

Iz Auto-moto saveza RS vozačima ne preporučuju korištenje regionalnog puta Banjaluka-Kneževo jer je, zbog jakih udara vjetra, na ovom području proglašena vanredna situacija.Podsjetimo, i tokom jučerašnjeg dana nekoliko stabala oboreno na širem području grada. Na Banj brdu srušilo se stablo na šetalištu, dok je u Parku Mladen Stojanović vjetar oborio stablo brekinje koje se nalazi pod zaštitom.

Inače, za ponedjeljak i utorak na snazi je narandžasti meteoalarm za banjalučko područje zbog olujnog vjetra, a sve nadležne gradske službe su u pripravnosti i spremne su da intervenišu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Izvor: Nezavisne

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Haris

12.12.2017 09:04

Dodike ne priznaje ovaj vjetar jer mu ga je Federacija poslala

ODGOVORITE
Name

re haris

12.12.2017 09:57

Ja, isti onaj koji je srušio džamiju u Tešnju.....

Name

Banja luka

12.12.2017 09:09

Ko je izvodjac radova u kampusu sve sami strucnjaci u gradjevinarstvu jebem te bosno

ODGOVORITE
Name

re

12.12.2017 09:53

Nije Bosna kao Bosna kriva vec strucnjaci RS koji imaju kupljene diplome. A gdje ti vidis ovde krov samo neki limovi i letve.

Name

luj

12.12.2017 12:01

Igor Radojčić koji je dobio prvu nagradu za izgradnju BL. Toplanu izgradio po evropskim standardima.

Name

BL

12.12.2017 09:27

Žao mi je zbog nastale štete, ali mora se priznati da ovi krovovi što su pali i nisu ništa. Nekakve letvice i lim. Vjetar je stvarno jak i sada, ali otpadaju nekakvi limovi sa zgrada i sve što je loše, jeftino i aljkavo uradjeno. Drveća su izvaljena iz zemlje, ali jutros komšija šumar prima da su i vrlo plitko zasadjena i da se korijen nije mogao dobro ni uhvatiti.Eto....opet mi...

ODGOVORITE