Pozajmno odjeljenje biblioteke

Uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko–tuzlanskog Fotija u Bijeljini je otvoreno pozajmno odjeljenje Eparhijske biblioteke. Biblioteka Eparhije zvorničko-tuzlanske vodi brigu o najvrednijim i najznačajnijim knjigama koje su u njenom vlasništvu, a bibliotečku građu čini više od 23. 000 monografskih i 4. 000 serijskih publikacija.  

Republika Srpska 11.12.2017 | 15:01
Pozajmno odjeljenje biblioteke
Fond od oko skoro 30 000 naslova, od kojih je i 6 rukopisa i neka od najstarijih štampanih djela štampana još u štampariji Crnojevića čine biblioteku Eparhije zvorničko-tuzlanske. Iako je do sada uglavnom funkcionisala po principu čitaonice, od sada je skoro 3 000 naslova moguće i iznajmiti.

To su uglavnom djela iz oblasti teologije, ali i djela savremenih domaćih i stranih autora, rekao je bibliotekar Nemanja Erak.

Brojni korisnici ove biblioteke koji su do sada za neke knjige morali uglavnom i boraviti u prostorijama čitaonice, zadovoljni su otvaranjem biblioteke u ovom smjeru.



Mladen Cimeša, student teologije i psihologije kaže da po broju naslova i po naslovima ova biblioteka ne zaostaje za sličnim ustanovama u Foči i Beogradu.

Godine 2010. izgrađen je inventar biblioteke, a sa popisom građe 2013. izrađen je i elektronski katalog, a 2016. godine biblioteka je i zvanično otvorena.

Biblioteka smještena u sjedištu eparhije u Ulici Petrijarha Pavla otvorena je svakim radnim danom od 8:30-15:30, a članarina je besplatna.

BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar