UEFA "zatvara" dio stadiona Zenita zbog Mladića!

"Disciplinci" UEFA kaznili ruski Zenit zbog isticanja transparenta podrške generalu Ratku Mladiću.

Fudbal 10.12.2017 | 18:45
UEFA "zatvara" dio stadiona Zenita zbog Mladića!
Dok Partizan i Crvena zvezde čekaju epilog istrage "disciplinaca" UEFA povodom podrške navijača Ratku Mladiću na mečevima ovih klubova protiv BATE Borisova (0:0) i Jang Bojsa (2:1) - kazna ruskom Zenitu zbog identičnog čina njihovih navijača.

Disciplinska komisija UEFA saopštila je da je Zenit kažnjen zatvaranjem čitavog sektora na kome je sporni transparent bio okačen za prvi meč u nokaut fazi Lige Evrope.

Naređeno je i da na tom mestu na stadionu "Krestovski" stoji baner sa logom UEFA i natpisom "#EqualGame" (jednaka igra), a propisana je i novčana kazna od 10.000 evra. Osim zbog transparenta, ova kazna propisana je i zbog paljenja baklji.

Novčanom kaznom opomenuti su i Spartak Moskva (3.000 evra) zbog baklji na meču protiv Maribora, ali i Bajern Minhen za utakmicu protiv Anderlehta zbog banera protiv UEFA i zbog ubacivanja predmeta na teren (20.000 evra).

UEFA se za sada nije oglasila povodom istrage koja se vodi u slučajevima protiv Zvezde i Partizana, koji su u ovoj sezoni već kažnjavani...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar