"One way ticket" za Stramaćonija!

Navijači Sparte iz Praga proteklog vikenda ponovo istakli transparent protiv Adree Stramaćonija i nastavili svoj rat sa italijanskim stručnjakom. Već se licitira sa imenima njegovog nasljednika.

Fudbal 04.12.2017 | 20:45
"One way ticket" za Stramaćonija!
Andrea Stramaćoni nije opravdao navijača na klupi Sparte, zbog čega se našao na udaru navijača, a prema nezvaničnim informacijama ni uprava više nema toliko povjerenja u njega.

Italijan je u maju preuzeo ekipu Sparte s ciljem da vrati klub na stare staze slave i pokuša izboriti plasman u Ligu šampiona, međutim, nije sve krenulo kako treba.

„Rat“ sa navijačima počeo je nakon eliminacije Sparte od Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a nastavljen nakon poraza u gradskom derbiju od Slavije.

Navijači Sparte poslije toga su istakli na jednoj utakmici transparent „Arrivederci Stramaccioni“ i jasno poručili da on treba da ide, a u nedjelju su to još jednom ponovili na meču protiv Mlade Boleslav.

Sparta jeste dobila ovaj meč 3:0, ali i nakon ovog trijumfa ima 18 bodova zaostatka za vodećom Viktorijom Plzen.

Ovaj debeli „minus“ nagovještava da će Sparta četvrtu sezonu zaredom ostati bez šampionske titule, ali i da će teško do plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona koji je postavljen kao cilj, a navijači to ne praštaju.

U nedjelju su istakli zanimljiv transparent u obliku avionske karte sa njegovim imenom i destinacijom – Rim.

Fanovi Sparte zamjeraju Stramaćoniju loše igre i rezultate, ali i njegovu transfer politiku, odnosno dovođenje čak sedmorice stranaca, što na kraju nije dalo rezultata.

Osim navijača, nezadovoljna je i uprava praškog kluba, pa se Stramaćonijeva stolica debelo drma.

Toga je svjestan i sam Stramaćoni koji je pokušao da se opravda: 

„Sparta je u teškom periodu, ali klub postavlja temelje za nove generacije, sa Stramaćonijem ili nekim drugim trenerom“.

Teško da će ovo biti dovoljno da on ostane na klupi, jer je klub navodno već krenuo u potragu za njegovim nasljednikom.

Kao jedno od rješenja pominje se Slaven Bilić, hrvatski stručnjak koji je vodio Bešiktaš i Vest Hem.

Izgleda je Stramaćoniju zaista vrijeme za ukrcavanje na avion…

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar