Kremlj: Putin ne prima naređenja

Predsjednik Rusije Vladimir Putin samostalno donosi odluke o recipročnim mjerama na uvođenje američkih sankcija, tako da bivši savjetnik za nacionalnu bezbjednost SAD Majkl Flin nije mogao da zahtjeva nešto od bivšeg ruskog ambasadora u Vašingtonu Sergeja Kisljaka, saopštio je Kremlj.

Svijet 04.12.2017 | 15:39
Kremlj: Putin ne prima naređenja
"Flin nije bio u poziciji da išta zahtjeva od Sergeja Kisljaka, a kamoli da očekuje da će neko prenijeti te zahtjeve Vladimiru Putinu, cijla stvar je kompletno apsurdna", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov navodi da je Putin samostalno odlučio da ne odgovori odmah na prošlogodišnje izbacivanje ruskih diplomata iz Vašingtona i zaplijenu diplomatskih poseda, za vrijeme mandata bivšeg predsjednika SAD Baraka Obame, već da je čekao ljeto ove godine, kako bi razmotrio kako će se razvijati odnosi sa administracijom predsjednika SAD Donalda Trampa.

"Naravno da je Putin donio odluku, to je bila njegova odluka. Odluka nije mogla da bude povezana ni sa kakvim zahtjevima ili prijedlozima. Predsjednik donosi odluke potpuno samostalno“, rekao je Peskov.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 0

Ostavite komentar