Agasi: Ko, Pepe Imas?! Nemam kontakt sa tom osobom!

Andre Agasi, jedan od trenera Novaka Đokovića, ne sarađuje sa Pepeom Imasom koji povremeno prati srpskog tenisera.

Tenis 05.12.2017 | 13:30
Agasi: Ko, Pepe Imas?! Nemam kontakt sa tom osobom!
Agasi je pre Rolan Garosa počeo saradnju sa Đokovićem kojeg je u prethodnom periodu na turnirima pratio i Pepe, za mnoge poznat kao guru.

Jedno od pitanja je bilo da li je Pepe Imas i dalje prisutan u timu.

"Ko?", zbunjeno je odgovorio Agasi.

"Pepe Imas – guru", nadovezao se novinar.

"Nemam kontakt sa tom osobom, komuniciram direktno sa Novakom", dodao je Amerikanac, a onda otkrio plan za početak sezone:

"Dogovorili smo se da budem u Australiji. Svakodnevno smo u kontaktu i kada Novak misli da sam mu potreban, ja ću biti tu".

Agasi, koji je tokom karijere osvojio osam Grend slem titula, uveren je da će njegov pulen veoma brzo biti tamo gde i pripada – u samom vrhu.

"Rekao bih da je Novak ispunio 90% preduslova da ponovo postane najbolji. To može da učini i bez mene, zato verujem u njegov povratak. Takođe znam da, ako nauči da neke stvari radi drugačije, ako promeni tih 10 procenata, može da bude još bolji. Život znači konstantno menjanje, za sve. Jednog dana ćete u svoj život morati da ukalkulišete parameter poput porodice ili uspeha. Nije uvek lako naći pravi balans, nečiji identitet… Moj cilj je da Novak uspe u tome što lakše".

On je istakao da je Đoković bio u delikatnom trenutku karijere, ali da je krenuo u pravom smeru.

"U jednom trenutku počnete manje da učite o sportu, a više da sport uči vas o sebi samima. To je uznemirijući, verujte mi! Tada možete jedino naučiti da budete efikasni i da jasno odredite svoje ciljeve, a onda i nađete najlakši način da do njih dođete. Novak je sada na prekretnici, ali je fizički toliko jak da ga sitna ‘skretanja’ nisu iscrpela. Tokom naše saradnje, ako budemo uspeli da iskoristimo njegov intelekt i analitički način razmišljanja da bismo povratili tu srčanost i borbu, ako mu pomognem da ustanovi koji su mu tačno ciljevi kada izađe na teniski teren, siguran sam da će sve biti mnogo lakše", zaključio je Agasi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar