SP: Rutinska pobjeda Srpkinja za osminu finala!

Srbija pobijedila Kamerun u meču 2. kola Grupe D na SP i obezbijedila plasman u osminu finala. Slijede dueli za što bolju poziciju protiv Njemačke (utorak, 18 sati), Holandije, i Južne Koreje.  Ubedljiva pobeda Srpkinja za osminu finala! Reprezentacija Srbije zabeležila je drugu pobedu na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj pošto je u drugom kolu ubedljivo savladala selekciju Kameruna – 34:21.

Ostali sportovi 03.12.2017 | 21:15
SP: Rutinska pobjeda Srpkinja za osminu finala!
Srpkinje su ovim trijumfom obezbedile plasman u osminu finala.

Izabranice Ljubomira Obradovića kao i protiv Kine prikazale su odličnu igru i opravdale ulogu favorita.

Srpkinje su povele sa 9:0, a protivnice su tek posle 13 minuta meča savladale gol Katarine Tomašević. 

Raspucale su se sjajne Sanja Radosavljević i Katarina Krpež pa naše rukometašice na odmor odlaze sa ubedljivim vođstvom 20:9. 

Kamerunke su u drugom delu utakmice pružile jači otpor, ali to nije ugrozilo Srpkinje koje su nastavile da realzuju sjajne napade za novu ubedljivu pobedu. 

Najefikasnije u reprezentacije Srbije bile su Katarina Krpež-Šlezak i Sanja Radosavljević sa po šest pogodaka, dok je Marija Obradović dala pet golova. 

U poraženom sastavu istakle su se Jolande Bijolo i Lisa Belibi sa po pet golova. 

Naredni meč naša selkcija igra u utorak protiv selekcije Nemačke.

S koje pozicije će Srbija u osminu finala Svjetskog prvenstva za rukometašice - zavisiće od naredna tri duela.

Prvi cilj i osnovni zadatak u Grupi D "orlice" su ispunile bez greške.

U subotu je "pregažena" nejaka Kina, a u nedjelju Kamerun - 34:21 (20:9).Najefikasnije u selekciji Srbije protiv Kameruna bile su Katarina Krpež i Sanja Radosavljević sa po šest golova.

Maksimalan učinak u prva dva kola, protiv objektivno najlakših protivnika, donio je timu Ljubomira Obradovića plasman u narednu rundu Mundijal.

Ali, u utorak protiv Njemačke, srijedu protiv Holandije i petak protiv Južne Koreje gledaćemo mečeve koji vicešampionu svijeta iz 2013. godine mogu u mnogome da odrede dalji tom šampionata.

Nema sumnje - očekuje nas uzbudljiva i izjednačena borba, što je prvog dana šampionata najavila i Koreja, pobijedivši Holandiju, drugoplasirani tim sa posljednjeg Svjetskog prvenstva.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar