Vavrinka: Rizikovaću sa Australijan Openom!

Švajcarac potvrđuje da još nije 100 odsto spreman, ali da će ipak zaigrati na prvom grend slemu sezone.

Tenis 05.12.2017 | 11:30
Vavrinka: Rizikovaću sa Australijan Openom!
Stanislas Vavrinka morao je ranije da završi sezonu zbog problema sa kolenom, koji se ispostavio kao veoma ozbiljan. On je obavio dve hiruruške intervencije i nakon višemečne agonije vratio se u pun trenažni proces.

"Prošlo je godinu dana od povrede na turniru u Bazelu. Žalim što problem nisam rešio pred start sezone na travi, posle Rolan Garosa, nego sam to odložio. Obavio sam dva zahvata i nakon toga osam nedelja sam koristio štake. Moje telo je dosta pretrpelo zbog toga", rekao je Vavrinka.

On sada radi punom parom, ali priznaje da nije u top formi.

"Treniram šest od sedam dana u nedelji, ali nisam još uvek 100 odsto spreman", naveo je Švajcarac i istakao da, bez obzira na sve, ima planove koje će sprovesti u delo.

"Moj cilj je nastup na Australijan Openu, čak i ako nisam u potpunosti zdrav", poručio je Vavrinka.

Deveti igrač sa ATP liste prošao je veoma težak period, budući da ga je u međuvremenu napustio i trener Magnus Norman, koji je neočekivanu doneo tu odluku posle četiri godine uspešne saradnje.

"To je za mene bilo veliko razočaranje. Vreme u kojem je saopštio tu odluku bilo je veoma iznenađujuće, jer u nekim od najgorih trenutaka vaše karijere očekujete da možete da računate na bliske osobe. Magnus mi je samo rekao da želi da provodi više vremena sa porodicom i da je to razlog prekida saradnje", rekao je Vavrinka, koji je pod Normanovom palicom osvojio 14 trofeja, od čega sva tri grend slema koja ima u kolekciji.

Vavrinka još nije rešio pitanje trenera.

"Tražim trenera sa kojim želim da ostvarim dugoročnu saradnju, na tri-četiri godine. Imam već neka imena na listi, a postoji mogućnost da to bude Pol Enekon, sa kojim sam već sarađivao tokom dela sezone na travi, bivšim trenerom Pita Samprasa", naveo je Švajcarac. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar