Vlada RS traži posebnu sjednicu

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović zakazao je za ponedjeljak, 4. decembra sjednicu Kolegijuma na kojoj će biti utvrđen prijedlog dnevnog reda i termin održavanja posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Republika Srpska 01.12.2017 | 15:33
Vlada RS traži posebnu sjednicu
Zakazivanje posebne sjednice zatražila je Vlada Republike Srpske.

Na predloženom dnevnom redu su po hitnom postupku prijedlozi programa ekonomskih reformi RS za period 2018-2020. godina i budžeta za narednu godinu.

Predložene su za razmatranje i odluke o dugoročnom i kratkoročnom zaduživanju RS za narednu godinu.

Po hitnom postupku predloženi su i prijedlozi zakona o izmjenama zakona o zaduživanju, dugu i garancijama, o doprinosima, te o dječijoj zaštiti.

Vlada RS je po hitnom postupku predložila i usvajanje zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava RS i o Pravobranilaštvu.

Poslanici bi trebalo da se izjasne i o nacrtu zakona o posebnom registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece.

Na dnevnom redu sjednice Kolegijuma je i usvajanje zajedničke izjave Kolegijuma Narodne skupštine RS o potvrđivanju opredjeljenosti parlamenata u BiH za integracije u EU preduzimanjem mjera za provođenje preporuka i akcionih planova za jačanje uloge parlamenata u kontekstu integracija EU.

U kontekstu okončanja Twinning light projekta “Podrška administrativnim strukturama za poslove integracija u EU parlamenata u Bosni i Hercegovini” koji finansira EU, kolegijumi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Narodne skupštine Republike Srpske, Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i predsjednik Skupštine Brčko Distrikta BiH odlučili su da potvrde svoju opredijeljenost za preduzimanje daljih mjera s ciljem efikasnog i nesmetanog rukovođenja poslovima evropskih integracija koji se tiču parlamenata.

(Fena)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Monti Pajton

01.12.2017 14:49

Nikad sramotniju Vladu RS nismo imali!

ODGOVORITE
Name

Dzoo

01.12.2017 14:59

Samo hitno da niko n vidi gde ce lova.

ODGOVORITE
Name

Re

01.12.2017 16:03

Za izbore love treba. Inace, odosmo...

Name

ATR

01.12.2017 15:23

DA DA POD HITNO SJEDNICA ZA ZADUZIVANJE ZA NAREDNU GODINU.TO JE najvaznike.

ODGOVORITE
Name

Opet!!!!!

01.12.2017 15:25

Predložene su za razmatranje i odluke o dugoročnom i kratkoročnom zaduživanju RS za narednu godinu. Ja ne znam kako će RS opstati !!!! Nek me neko ubijedi ? Kako da opstane kad nema nikakvih prihoda osim zaduživanja ?

ODGOVORITE
Name

Pero

01.12.2017 15:46

Pa rade da ne opstane.

Name

UZMI SEMSO KOLIKO TI DRAGO

01.12.2017 15:47

OVA VLADA JE NAJVECE CUDO,CEGA SE GOD DOTAKELA TO JE I UPROPASTILA ZAJEDNO SA VLADOM DODIKA U DVA MANDATA RASTURILI SU RS DANAS JE LOSIJE STANJE NEGO STO JE BILO ZA VRJEME RATA, I JOS SE DRCE KO MI CUVARI RS. A NORMALNO JE DA TAKVI U SVIJETU ZAVRSE U TAMO NEKIM TUNJICAMA.

ODGOVORITE
Name

fuj

01.12.2017 16:07

Ovo je životinjski,narode kome mi to punimo buđžet,pocrkašmo radeći da bi ovi imbecili djelili po hitnom postupku,izvrati narode kožun i rašćeraj ove gadove dok još dišeš,inače dobismo svi karcinom

ODGOVORITE
Name

Vilijam

01.12.2017 16:29

Ne vrijedi da se trudite. Kakve rezultate moze postici vlada koju vodi nastavnica engleskog jezika a u kojoj je vise od pola ministara klasicnih kriminalaca, neki i pravosnasno presudjenih na zatvorsku kaznu (Pero Djokic). Vlada u kojoj sjede milioneri, u kojoj ministar policije sa kumom kupuje radare kako bi naplacivao kazne i trpao u svoj dzep. Postoji li iko normalan ko moze povjerovati da vlada radi u interesu vlastitog naroda?

ODGOVORITE
Name

Ququ

01.12.2017 18:27

Jeli istina ovo za radare..??

Name

Mikica

01.12.2017 19:38

Naravno da je istina. Iz treceg puta su u ministarstvu finansija nasli zrtvu koja ce potpisati pristanak na javno privato partnerstvo (i koji ce na kraju robijati). Niko ne pita otkud kumu zelenasu Djoli 12 milona KM.

Name

Ima da bidne

01.12.2017 18:31

Pa i biće usvojeno hitno i u rekordnom vremenu ako se povuku u onu rezervnu jazbinu. I zabrane pristup SZP-u. Mogli bi to i telefonski odigrati, svako od svoje kuće.

ODGOVORITE