Dončić: Nisam siguran da ću sljedeće sezone u NBA!

Mladi as Real Madrida, čini se, ne žuri da napusti Evropu.

Košarka 02.12.2017 | 15:30
Dončić: Nisam siguran da ću sljedeće sezone u NBA!
On je talenat koji se retko viđa, "čudo", evropski šampion, nosilac igre velikog Reala Madrida, iako ima samo 18 godina.

Evropa sa divljenjem priča o Luki Dončiću, a predviđa se da bi sledeće godine mogao da bude prvi "pik" na NBA draftu.

Iako je činjenica da mu "ne gine" najjača liga na svetu u karijeri, mladi Slovenac ne žuri.

"Nisam siguran da li ću biti u NBA ligi naredne sezone. Videćemo kako će se ova završiti. Niko ne zna šta donosi budućnost", rekao je košarkaš Real Madrida.

Dončić je trenutno statistički najbolji igrač Evrolige. Prosečno po meču beleži 19,7 poena, ima 6,4 skoka i 4,1 asistenciju po meču. Kaže da je tajna tih dobrih nastupa u tome što uživa na terenu.

"Treniram naporno, ali najvažnija stvar je to što uživam na terenu. Lično kada ne uživam, ne igram dobro. Mislim da je to ključno za mene i moje saigrače da se osećamo dobro na parketu", rekao je Realov superstar.

Ove sezone Real su zadesili pehovi, poput povrede Serhija Ljulja, pa je na neiskusnog Dončića pao veći teret, ali on ne samo da se odlično snalazi u ulozi lidera, već to radi bez straha.

"Zadovoljstvo je igrati u klubu kao što je Real Madrid", naveo je Slovenac.

Predsednik Reala Florentino Perez, svestan da u timu ima bisera koji se retko viđa, nedavno je izjavio da će klub učiniti sve kako bi ga što duže zadržao.

"Svaki dan u kom sačuvamo Luku Dončića u timu je pravi luksuz", rekao je Perez.

Nadamo se da će tih dana biti još mnogo...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar