Tramp premijerki: Pusti ti mene...

Američki predsjednik Donald Tramp odgovorio je britanskoj premijerki Terezi Mej, koja je kritikovala njegovo retvitovanje antimuslimanskih snimaka jedne krajnje desničarske britanske stranke, poručivši joj da bi bilo bolje da se fokusira na terorizam u Britaniji.

Svijet 30.11.2017 | 08:23
Tramp premijerki: Pusti ti mene...
"Tereza, nemoj da se fokusiraš na mene, fokusiraj se na destruktivni radikalni islamistički terorizam koji se dešava u Ujedinjenom Kraljevstvu. Nama je dobro", napisao je Tramp na svom Twitter nalogu.

Tramp je juče retvitovao video snimke nasilja koje je navodno izvela grupa muslimana, a koje je prethodno objavila Džejda Fransen, lider antimigrantske grupe "Britanija na prvom mjestu".

Neki britanski poslanici, a i portparol premijerke su potom zatražili izvinjenje od Trampa, prenosi Rojters.

"Pogrešno je što je predsjednik uradio tako nešto. Britanija na prvom mjestu želi da podijeli zajednice koristeći narativ mržnje koji izaziva tenzije. Oni izazivaju strepnju za ljude koji poštuju zakone", rekao je portparol Tereze Mej.

Izvor: Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ko zna

30.11.2017 08:28

Možda bi Tramp htio biti dobar s Putinom ali ne da američka administracija. Ako bi Tramp bio previše sentimentalan njegovi bi ga smijenili. Ne vjerujem da bi bilo gore da je Hilari Klinton pobijedila. Ko ne valja ne valja a ko valja ne daju mu. Za vrijeme Bila Klintona je napravljen Dejtonski sporazum kojeg toliko obožavamo. Tada je na čelu Rusije bio ništavni Jeljcin. Mudžahedini i ABiH su odradili krvavi pir na Vozući i današnjem Unsko-sanskom kantonu ali im je NATO zaprijetio bombardovanjem ako uđu u Prijedor kao i HV i HVO ako uđu u Banja Luku.

ODGOVORITE