Arsenal - hit januarskog prelaznog roka u najavi!

Niko više neće bežati od Emirejtsa! Posle Borusijinog glavnog skauta u London stiže i - bivši sportski direktor Barselone!

Fudbal 29.11.2017 | 22:30
Arsenal - hit januarskog prelaznog roka u najavi!
Igra je godinama bila tu, Arsen Venger je odavno shvatio da nema srećnih navijača bez lepog fudbala, ali ono što je u međuvremenu zaboravio  jeste i to da - nema srećnih navijača bez trofeja. A oni su Arsenalu izmicali poslednjih godina. Uvreženo je mišljenje, baš zato što su Vengeru data prevelika ovlašćenja u vođenju transfer politike. Poslednjih godina nije se proslavio u tom segment posla. Trpela je i njegova osnovna delatnost - igra. I sada su konačno na Emirejtsu rešili da delaju. Nikad agresivnije. U narednih nekoliko dana biće i zvanično objavljeno: novi član Arsenalove familije biće Raul Sanlehi, doskorašnji direktor fudbala u Barseloni.

Iliti sportski direktor. Iliti još preciznije: glavni Barsin pregovarač. Upravo je Sanlehi imao glavnu ulogu u pregovorima Blaugrane sa Nejmarom i Luisom Suarezom. Jasno vam je koliko on može da bude ubedljiv.

A da podsetimo, pre njega je na Emirejts stigao i Sven Mislintat, dojučerašnji glavni skaut Borusije, čovek koji je u Dortmund doveo Šinđija Kagavu, Roberta Levandovskog, Pjer-Emerika Obamejana, Usmana Dembelea…

Mislintat i Sanlehi  tako će već od ove nedelje početi da pripremaju Arsenalov januarski prelazni rok. Zadatak ovog prvog biće da pronađe prave igrače, Sanlehijev deo posla biće da ih i dovede u London. U Barseloni je imao prilično uspeha. Preživeo je trojicu predednika. Nejmara oteo Realu ispred nosa. Upravo on će biti zadužen da sedne za sto sa Arsenalovim najvećim metama.

Do sada, taj posao je radio Dik Lo, ali je on u septembru podneo ostavku. Nije mu išlo poslednjih sezona. Svi znamo koliko je Vengerovih želja izabralo neke druge klubove. Pritom, Mesut Ozil i Aleksis Sančez nisu imali volje da saslušaju Loa i produže ugovore koji ističu na leto. Status njih dvojice biće prvi Sanlehijev zadatak na Emirejtsu.

Ali onaj januarski deo koji će obavljati u saradnji sa Mislintatom, naravno uz konsultacije sa Vengerom, taj nas zanima. Jer taj bi sa ovim ljudima u kancelarijama trebalo da bude prvi u nizu onih koji će od Arsenala ponovo stvori tim da ga se plaši ceo kontinent.

Inače, Mislintat i Sanlehi su samo poslednja, ali ne i jedina nova lica u  Arsenalovom sportskom sektoru. Još u februaru je iz Lestera stigao i Ben Riglsvort čija će zaduženja biti video-analize. On će navodno biti prvi Mislintatov saradnik. Nedavno je ugovor o radu sklopljen i sa  Husom Fahmijem, pravnim ekspertom. Vratio se i legendarni Jens Leman, koji će raditi sa golmanima s tim da će Boro Primorac, dugogodišnji Vengerovasistent, ostati tu dok Francuz ne ode u penziju, a to se neće još desiti. Ostrvski mediji inače navode i da su sve ove promene napravljene uz Vengerovo odobrenje, te da nemaju za cilj da ograniče njegove ingerencije, već samo da mu pomognu da izabere - najbolje.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar