LE: Protiv koga može Partizan na proljeće?

Možda Milan, Arsenal, Lacio, Viljareal. . . Možda Napoli, Atletiko, Lion. . . ! Šta god da uradi u Kijevu, Partizan čekaju atraktivna imena na žrebu za šesnaestinu finala Lige Evrope.

Fudbal 24.11.2017 | 10:45
LE: Protiv koga može Partizan na proljeće?
Kolo pre kraja grupne faze - Partizan je u šesnaestini finala Lige Evrope! Učinak kakav ni najveći optimisti nisu očekivali. A u poslednjem kolu protiv Dinama u Kijevu može da pobedom osvoji i prvo mesto u grupi koje garantuje status nosioca na žrebu za nokaut fazu takmičenja.

Crno-beli su tek jedan od 15 klubova koji su kolo pre kraja uspeli da obezbede u šesanestinu finala Lige Evrope. Čeka se još devet klubova iz Lige Evrope i osam trećeplasiranih iz grupne faze Lige šampiona.

Šta čeka Partizan na žrebu za evropsko proleće?

S obzirom da se još ne zna koju će poziciju crno-beli zauzeti u grupi, teško je proceniti u kojem šeširu će biti na žrebu. Ako pobede Dinamo u Kijevu i osvoje prvo mesto biće povlašćeni zajedno sa preostalih 11 pobednika grupa i četiri najbolja na tabeli trećeplasiranih u Ligi šampiona.

Trenutno, samo jedan klub je siguran u šeširu za nepovlašćene na žrebu. To je Nica. A jako, jako blizu tog statusa su Seltik, Borusija Dortmund, AEK i Viktorija Plzenj. Realne šanse da završe među nepovlaćenima imaju još Slavija Prag, Ludogorec, Marselj, Atletik Bilbao i Lokomotiva iz Moskve. U nekim grupama kao što je ona gde je Crvena zvezda ili ona gde su Lokomotiva, Šerif i Kopenhagen je mnogo toga otvoreno. Takođe, Atalanta i Lion, odnosno Real Sosijedad i Zenit će u međusobnim okršajima odlučiti o prvom i drugom mestu u svojim grupama.

To je lakši put za Partizan. Ako pobedi Dinamo u Kijevu i osvoji prvo mesto.

Međutim, Partizan nije favorit u Ukrajini, tako da je realnija druga opcija u kojoj će Dinamo ostati neporažen i poslati crno-bele sa druge pozicije u šešir za nepovalšćene. A to je već teža varijanta...

Ako Partizan bude drugi, među mogućim rivalima su sigurni Arsenal, Milan, Lacio, Viljareal i Red Bul Salcburg. Iz Lige šampiona su to vrlo verovatno Napoli,  CSKA Moskva, Sporting Lisabon, a možda i RB Lajpcig i Atletiko Madrid. Iz ostalih grupa Lige Evrope, vrlo blizu osvajanja prvog mesta su Braga, Steaua, Estersund i bolji iz duela Atalanta - Lion i Real Sosijedad - Zenit. Dakle, mnogo teži protivnici na žrebu čekaju crno-bele ako završe kao drugoplasirani u grupi.

Sigurno povlašćeni: Milan, Arsenal, Lacio, Viljareal, Red Bul Salcburg

Sigurni nepovlašćeni: Nica

Prošli i čekaju raspored: Partizan, Dinamo Kijev, Braga, Atalanta, Lion, Steaua, Plzenj, Estersund, Zenit, Real Sosijedad

Trenutna tabela trećeplasiranih u Ligi šampiona: 1. CSKA, 2. Sporting, 3. RB Lajpcig, 4, Spartak, 5. Napoli, 6. Atletiko Madrid, 7. Seltik, 8. Borusija Dortmund

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar