LE: BATE spreman i kompletan za Zvezdu!

Da damo gol više od Zvezde! Znamo kako! „Valjalo bi da iskoristimo prednost kakvu pruža domaći teren“, kaže trener Aleksandar Jermakovič.

Fudbal 23.11.2017 | 11:15
LE: BATE spreman i kompletan za Zvezdu!
Sedmica odluke za BATE. U tri dana aktuelni beloruski šampion igra utakmice koje mu život znače. Najpre sa Crvenom zvezdom (četvrtak, 19.00) kako bi ostao u trci za drugo mesto koje vodi u narednu fazu Lige Evrope, a onda na gostovanju Gorodeji (nedelja, 12.00), u završnom kolu tamošnjeg prvenstva, gde i dalje ima šanse da se bori za krunu.

Otuda logično pitanje šefu struke Aleksandru Jermakoviču - koji susret je važniji?

„Obe utakmice su jednako važne. Pravilo u svetu fudbala je da je najbitnija utakmica - prva. A pred nama je Crvena zvezda. Sad samo o njoj mislimo. Nema smisla da sad razgovaramo o Gorodeji, iako smo shvatili da je i taj susret od velike važnosti za nas“, rekao je 43-godišnji stručnjak koji već četiri godine trenira velikana beloruskog fudbala.

Jermakovič je otkrio da je kadrovska situacija u ekipi skoro idealna.

„Jedina dilema je Igor Staševič, povredu vuče još od duela sa Nemanom, neizvesno je da li će igrati. Ima vremena da odlučimo. Svi ostali su u stroju i jedva čekaju meč sa Zvezdom“, kaže Jermakovič, podsetivši da je impuls koji je tim dobio u prošlog prvenstvenom kolu, jer se zahvaljujući porazu Šahtjora iz Soligorska vratio u konkurenciju za titulu, značajan pred duel petog kola Grupe H Lige Evrope. „Kad sve ide prema planu onda to i igračima i trenerima ubrizgava dodatnu injekciju samopouzdanja. Kao i celom klubu. Takvi događaji mogu da nam donesu samo plus“.

Ovo će BATE-u biti poslednja takmičarska utakmica kod kuće u 2017.

„Mislim da će taj detalj imati uticaj. Valjalo bi da iskoristimo prednost kakvu pruža domaći teren. Pozivam sve kojima je stalo do BATE-a, da dođu na Borisov arenu i podrže ovaj tim. Kad smo zajedno, osećamo se ugodnije. Moramo da damo gol više od rivala. Imamo ideju, znamo kako da ispunimo taj zadatak, to mora da ostane u našoj kuhinji“, predočio jeAleksandar Jermakovič.

Podsetimo, BATE je u dosadašnjem toku takmičenja skupio četiri boda, remizirao je sa Crvenom zvezdom u Beogradu, dobio Keln na svom terenu, a ubedljivo je poražen od Arsenala i Nemaca.

„Uzbuđen sam. Ovaj meč određuje da li prolazimo grupu ili ispadamo. Ostajemo u trci za drugo mesto, jedino ako pobeduimo. Preostala dva ishoda nas ne bi zadovoljila. Nadam se da možemo da pobedimo u ove utakmice ove sedmice“, dodao je štoper Satanislav Dragun.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar