Vučićeva poruka građanima Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom presude bivšem generalu Ratku Mladiću poručio je građanima Srbije da moramo da počnemo da gledamo u budućnost.

Srbija 22.11.2017 | 13:29
Vučićeva poruka građanima Srbije
Ja sam predsednik i kao predsednik Srbije čini mi se da nemam pravo da tumačim nepravosnažne presude. Ali, znam koliko su u celom regionu emocije uzavrele. Želim da kažem svima da Srbija poštuje svoje žrtve, i za to ćemo morati sami da se pobrinemo - rekao je Vučić i dodao:

- Ovo je poziv svim građanima Srbije da danas počnemo da gledamo u budućnost i počnemo da gledamo kako će živeti naša deca, da očuvamo mir u regionu, otvaramo više fabrika, da se ne gušimo u suzama prošlosti.

Istakao je kako je ovaj dan preemotivan i za generala i za njegovu porodicu, i za porodice žrtava, i kako ne treba da kukakmo i plačimo nad svojom sudbinom, treba da gradimo društvo kojim ćemo da se ponosimo za sve one koji nisu odgovorili a ubijali su srbe i za to postoje živi svedoci.

- Danas nije dan ni za sreću ni za tugu, svi treba da se preispitamo kakva nam je budućnost, ko misli da stane Srbima na otovrena vrata grdno se vara - naglasio je predsednik Srbije.

(Telegraf)