Srbija za razvoj odnosa sa Rusijom

Srbija je čvrsto opredijeljena za dalji razvoj političkih odnosa sa Rusijom na osnovi strateškog partnerstva i spremnosti obje strane za njihovo produbljivanje u svim oblastima, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa predsjednikom Savjeta Federacije Rusije Valentinom Matvijenko.

Srbija 21.11.2017 | 13:17
Srbija za razvoj odnosa sa Rusijom
Vučić je zahvalio Rusiji na čvrstoj i dosljednoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i naporima da pitanje Kosova i Metohije riješi mirnim i diplomatskim sredstvima, putem dijaloga.

On je rekao da je Srbija vojno neutralna, da će svoju neutralnost čuvati i da se nalazi na evropskom putu, ali da nije uvela niti će uvoditi sankcije Rusiji, saopšteno je iz Pres-službe predsjednika Srbije.

On je izrazio zahvalnost što je Rusija nebrojeno puta podržala interese Srbije u Unesku, UN i drugim međunarodnim organizacijama i forumima.

Vučić je naglasio da je Rusija jedan od strateških, ekonomskih i vodećih spoljnotrgovinskih partnera Srbije.

"U narednom periodu Srbija će usmeriti pažnju na jačanje privredne saradnje sa Rusijom, u skladu sa Sporazumom o slobodnoj trgovini", najavio je Vučić i izrazio namjeru da se postojeća saradnja u energetici, poljoprivredi, telekomunikacijama i drugim oblastima unaprijedi i osnaži.

Matvijenkova je istakla da Rusija veoma cijeni nezavisnu politiku i spremnost Srbije na saradnju.

"Povjerenje je uzajamno", rekla je Matvijenkova.

Ona je prenijela pozdrave ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegova očekivanja da će Srbija i Rusija nastaviti izgradnju odnosa tokom predstojeće posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Moskvi.

Vučić i Matvijenkova razgovarali su danas o odnosima Srbije i Rusije, predstojećoj posjeti srpske delegacije Moskvi i situaciji u regionu.

Tema razgovora bila je i saradnja dvije zemlje u vojnotehničkoj oblasti, a Vučić je zahvalio ruskoj strani na dobrom aranžmanu u nabavci vojne opreme koja Srbiji omogućava modernizaciju.

(Srna)
(Foto:Danas)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Srb

21.11.2017 20:07

A vamo EU zastava iza leđa...

ODGOVORITE