Mari poslije Lendla ne jurca za trenerima!

Trener iz senke, pomoćnik Džejmi Delgado nada se iz potaje da teniser pored njega neće imati potrebe da posle Lendla angažuje novo lice.

Tenis 21.11.2017 | 21:30
Mari poslije Lendla ne jurca za trenerima!
Raskid saradnje Endija Marija i dosadašnjeg trenera Ivana Lendla nije izazvao paničnu poteru za zamenikom u stručnom štabu britanskog tenisera. Mari će umesto raspisivanja portage u narednom periodu nastaviti da radi sa Džejmijem Delgadom, dugogodišnjim članom njegove trenerske ekipe i Metom Litlom koji se bavi fitnes treninzima.

Zašto se Mari odlučio na ovakav potez, iako žudi za povratkom u svetski vrh, govoriDžejmi Delgado.

„Mislim da Endi neće tražiti zamenu, bar ne u ovom trenutku. Naš cilj je da se postaramo da bude potpuno spreman za nastupajuću sezonu. Verujem da ukoliko to učinimo, da će moći da dođe do svoje igre ponovo”, kaže član tima britanskog tenisera i dodaje par reči o Ivanu Lendlu.

“Zaista smo imali veoma uspešnu saradnju sa Lendlom na terenu, u oba navrata. Ali, kao i u svakom poslu, vreme je da se napravi procena i isplanira sledeća godina. Tako je odluka i doneta. Ivan je bio tu samo tokom određenih nedelja, tako da sam veći deo posla odrađivao ja lično. U tom pogledu će biti slično kao do sada“, zaključio je Delgado koji bar između redova ako se čita verovatno tipuje na to da je upravo on dovoljan Mariju.

Inače, vredno je napomenuti da su Mari i i sada već bivši trener Lendl do sada već dva puta sarađivali, a da je produkt te saradnje osvajanje tri grend slema i i dva olimpijska zlata. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar