Nema emocija kod Amera - srušili Džordžija Dom!

Amerikanci za razliku od Evropljana nisu preterano emotivno vezani za sportske objekte, pa je tako sa lica zemlje izbrisan legendarni Džordžija Dom.

Ostali sportovi 21.11.2017 | 17:30
Nema emocija kod Amera - srušili Džordžija Dom!
Izgrađen 1989. godine stadion u Atlanti je bio dom lokalnog NFL tima Atlanta Falkonsa, domaćin dva Superboula (finala NFL), najgledanijeg sportskog događaja na svetu, te Olimpijskih igara 1996. godine.

Od otvaranja 1992. Džordžija Dom je bio domaćin skoro 1.500 događaja na kojima je ugostio skoro 40 miliona ljudi. Sa kapacitetom od 80.000 mesta bio je najveći pokriveni stadion na svetu, dok ga nisu nadmašili AT&T Dalas Kaubojsa u Arlingtonu (Teksas) i Milenijum Stadion u Kardifu (Vels).

Džordžija Dom je ove godine nasledila savremena 1,6 milijardi dolara vredna Mercedes Benc arena, pa je "stari" objekat srušen do temelja. U kontrolisanoj eksploziji u ponedeljak upotrebljeno je skoro 2.300 kilograma eksploziva.

Novi stadion ima pokretni krov, izgradnja objekta futurističkog dizajna je koštala 1,6 milijardi dolara, a maksimalni kapacitet mu je 71.000 mesta.

Osim NFL tima Atlanta Falkonsa na njemu se igraju i utakmice "evropskog" fudbala u MLS ligi, a nastupa Atlanta Junajted.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar