Definitivno, Mažić na Mundijalu!

Sudijska ekipa iz Srbije na Svetskom prvenstvu. Đurović: "Veliko priznanje, ali neka mu Srbija pokvari planove. "

Fudbal 19.11.2017 | 12:15
Definitivno, Mažić na Mundijalu!
Velika čast za Srbiju, srpski fudbal i Milorada Mažića!

Najbolji srpski sudija i njegova ekipa po drugi puz uzastopno učestvovaće na Svetskom prvenstvu, odlučeno je u petak u Cirihu.

Na sastanku Sudijskog odbora FIFA, kojim je predsedavao Pjerluiđi Kolina, napravljen je spisak od deset imena iz Evrope, među kojima je i Milorad Mažić.

Od Evropljana izabrani su još: Cunajt Čakir (Turska), Bjern Kujpers (Holandija), Feliks Brih (Nemačka), Đanluka Roki (Italija), Simon Marsinjak (Poljska), Damir Skomina (Slovenija), Jonas Erikson (Švedska), Antonio Migel Mateu Laos (Španija), Klemon Turpan (Francuska) i Sergej Karasev (Rusija).

Član sudijske komisije FSS Rade Đurović smatra da je ova odluka FIFA još jedan dokaz koliko je Mažić cenjen u svetu i kakvo poverenje ima kod Koline i ostalih bitnih ljudi zaduženih za suđenje na najvišem nivou.

"Iako od svih nas u Srbiji očekivana odluka, veliko priznanje za srprski fudbal, Mažića I njegovu ekipu. Konkurencija je uvek žestoka i nije lako izboriti se za poverenje Koline", počeo je Đurović.

"Pogledajte ko se sve nije našao na listi, nema nikoga iz Engleske, Portugala, Rumunije, Norveške... Za mene je iznenađenje što na listi nema Eriksona iz Švedske ili Kraloveca iz Češke. Očekujem da se sve poklopi, odnosno da reprezentacije čiji su predstavnici na sudijskoj listi izbore plasman u samu završnicu, što automatski Mažiću povećava šanse da dobije jednu od ključnih utakmica na Mundijalu. Iskreno bih voleo da mu Srbija pokvari planove nekim senzacionalnim plasmanom u polufinale", poručio je Rade Đurović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

skandinavac

19.11.2017 11:31

A nema Rumuna sto je pokro Sj Irsku?? Koja je to mafija od sudacke organizacije

ODGOVORITE