SNSD osuđuje Bakirove izjave

Zamjenik šefa Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je danas da bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović nikako da se odvikne od rata, te da nastavlja sa ratnohuškačkom retorikom s ciljem destabilizacije BiH, ali i cijelog regiona.

Republika Srpska 18.11.2017 | 16:31
SNSD osuđuje Bakirove izjave
"Nakon nekoliko posljednjih javnih istupa, nema sumnje da je upravo on taj koji prijeti i priziva rat, rasplamsava ratnohuškačku retoriku na ovim prostorima, pokazujući kako kod njega mržnja, posebno prema Republici Srpskoj i Srbima uopšte, kao ni glupost, nemaju granica", izjavio je Žunić Srni.

On je ocijenio da je jučerašnja Izetbegovićeva izjava u Mostaru da su "Srbija i Hrvatska samo potpisnice mirovnog Dejtonskod sporazuma, a ne i garanti sporazuma i mira", izgovorena upravo u svrhu ratnohuškačke retorike i prijetnji koje imaju za cilj da destabilizuje BiH, ali i cijeli region sa upozorenjem da se Srbija i Hrvatska drže po strani u tom njegovom bolesnom naumu.

"Prijetnje ratom i izazivanje stanja haosa, Izetbegović, kao klasični politički demon, vidi kao slamku spasa i opstanka na političkoj sceni na kojoj je doživio poraz iz koga ne može da se otrgne. Otuda i sijanje straha, netolerancije i dizanja tenzija", ocijenio je Žunić.

On je naveo da su posljednje ekstremističke izjave Bakira Izetbegovića, koje su kod njega uveliko označene kao patološka pojava, dozirane su upravo u momentu kada se veliki broj pripadnika poražene "Islamske države" vraća u BiH iz Sirije i Iraka.

"Te ratnohuškačke izjave su izraz dobrodošlice povratnicima sa tih ratišta u kojima on vidi omiljene bojovnike spremne za njegove bolesne namjere. Za nadati se da će, nakon upozorenje iz Srbije i Republike Srpske da ne rasplamsava ratnu retoriku koja traje nedozvoljeno dugo, Izetbegović dobiti upozorenje i od predstavnika međunarodne zajednice koja propagira mir u regionu, a ne vodi dovoljno računa o krajnostima i opasnostima koju nosi njegova ratnohuškačka retorika", naglasio je Žunić.

(Srna)

Komentari / 56

Ostavite komentar
Name

Kad

18.11.2017 15:35

Kada udari brat na brat,Bake-Doke tras gras pasi narode i glasaj za nas.

ODGOVORITE
Name

Re

18.11.2017 15:49

Za razliku öd bakira Milorad je srbin a srbski narod nikad nije bio na strani fasizma kao bakirov babo Zar Milorad i srbski narod nema pravo da SE brani realno koliko je u poslednjem ratu okupirano srbske zemlje a da nepricamo KO je ratovo u bin za njih svi teroristi su bili u bih i Stadt da zivis SA Tim ljudima.

Name

Trebinje

18.11.2017 16:42

Ko kaze ,Dodik i Srna ! Sta kaze ,Covic,kada ce buti treci entitet ?!

Name

Re Re

18.11.2017 16:55

Hej oladi malo, nisi tako pametan a takvih kao ti je puno /budaletina/.

Name

Mile nije SRBin, a ni Bake musliman...

18.11.2017 18:10

"Početkom 2007. godine, reporteri splitske “Slobodne Dalmacije”, istražujući Dodikovo porijeklo, obreli su se u Studenim Vrilima, selu kod Tomislavgrada. Tamo su saznali da je djed Milorada Dodika, Toma, bio Hrvat koji je odselio najprije u Crnu Goru, odatle u Derventu, a onda u Laktaše kod Banjaluke. To je svestranom novinaru, piscu i publicisti Petru Milošu u mikrofon posvjedočio Petar Dodig, tada sedamdesetgodišnjak iz sela Studena Vrila kod Tomislavgrada". "Član Predsedništva BiH vuče korene iz stare begovske porodice, koja je u doba Karađorđa u svom vlasništvu imala zemljište na gornjem Dorćolu i čitavu Adu Ciganliju". "Da je svestan porekla, potvrdio je u sredu i naslednik Alije Izetbegovića, član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović. On je tokom jednodnevne posete Srbiji naglasio da se u Beogradu oseća kao kod kuće i da mu se uvek rado vraća."

Name

STEVAN

18.11.2017 20:52

SNSD samo gluposti valja, o cemu lupetas ti Igore??? Narod je vas davno procitao taki da te patriotske pjesme mozes pod satorom pjevati s Dodikom svojim, rata nikad biti nece i ne zamajavajte narod, druga stvar, medzun.zajednica i mnoge zemlje su u BIH za ovo godina milijarde investirale, prvi oni ne bi dali da rat izbije a ni gradzani ove zemlje, dosta je bilo krvi, nijedan od tri naroda nije za rat, a posebno ratni profiteri koji su kile i gradove napravili , dok smo mi svi telad bili u ratu oni su se bogatili, prvi bi oni to branili sad, pustite suplju vise i Bakira, sta ste vi iz SNSD napravili u RS? Nista! Narod je dotakao dno, omladina ide masovno na zapad, ko ce onda ostati ovdje? Pricajte malo o ekonomiji ako mozete i privredi dosta lajanja vise i lazi nismo mi tako glupi , nisu ovo 90-te , nema vise toga.

Name

Sund

19.11.2017 09:42

JA POGLEDAO SNIMAK CITAO SVAKU NOVINU NEBILI GA I JA OPTUZIO haha CITAV SVET UBOGA KAZE I VIDI I CUJE DA NIJE OVAKO E JEDINO MI GURAMO UZBRDO MA DAJ NELAZI VISE

Name

Zoki

18.11.2017 15:38

A sta je sa Covicevim izjavama,stim se SNSD slaze cim ne reaguje?

ODGOVORITE
Name

Bajker

18.11.2017 16:50

Daj te nesto novo Imali ista vedro peti dan mlatite praznu slamu. Predzi te malo na Covica i on je isto izjavio.

Name

Re

18.11.2017 17:25

Ma kreteni. Ne znaju nista rijesiti osim danima mlatiti sta je Bakir rekao. Je... vas vise i ko je veci srbin i zastitnik. Zastitite vi narod da ima posla i da ima sta da jede. Nece Bakir kao ni drugi dirati nikog cime stalno plasite narod.

Name

Haha

18.11.2017 15:41

Bakir glavna tema peti dan !!!!!!

ODGOVORITE
Name

Joja

18.11.2017 15:55

Ovi pomazu Bakiru da pobjedi na sledecim izborima. Bakir moze bolje lupetat od Dodika, bar dva puta bolje. Dodik se jadan ubi lupetajuci svaki dan od jutra do sutra i niko ziv ni da se pocese po dupetu. Bakir na pitanje da li se boji rata odgovori..Ne bojim se i svi politicari u RS i RS pricaju 6 dana o tome. Sto bi se Bake bojo kad ima trezor u banci ni atomska bomba mu ne moze nista.

Name

fuj

18.11.2017 15:42

Zar i ti Igore?Na čuješ i ne vidiš svoje,Milorad.Hvalio si se da imaš prijatelje Muslimane,hoćeš li im moći od sada gledati u oči.Bakir je fuj, ali i Milorad, još veći FUJ

ODGOVORITE
Name

Re

18.11.2017 15:53

A zasto nebi IMO muslimana prijatelja pa nisu svi naopaki Ali bakir je pravi dzihadista u stvari huskas in je izvuko dupe i u proslom ratu i sad BI tudju djecu gurno da ginu ma samo cinjenica KO mu je babo sve govori ubijo i srbe i hrvate i svoje muslimane to je zlo nevidjeno.

Name

Re fuj fuj

18.11.2017 15:58

A ti nebi bio sto Jesu a znase Stadt si da nepomenes presednika RS ti si jado bolestan obavezno doktoru mrznja je bolest jadnice.

Name

Re

18.11.2017 16:11

Trebamo SE zahvalit bogu sto nas je pogledo devedesetih pa smo takvih kao ti malo imali nedaj boze SA takvima stvarat RS.

Name

Re

18.11.2017 16:16

Tesko onom KO nema prijatelja nije bitno KO je i Sta je vidi SE bijednice da si izolovan öd civilizacije.

Name

BL

18.11.2017 15:52

E jesi papan.Osudjujes Bakira a on je ponovio samo sto je OHR rekao.Srbija i Hrvatska su samo potpisnice a ne garanti Daytona. To je kraj pruće i . I nemoj vise da ponavljate da je Srbija garant kad NIJE.

ODGOVORITE
Name

Er Bl

18.11.2017 16:59

Upravu si sa komentarom a oni sto neznaju nek malo pretraze internet.

Name

popara

18.11.2017 15:55

Nisam dosad glasao za Bakira ali cu glasti.Zbog ovih sto ga napadaju,ne zbog njega samoga.

ODGOVORITE
Name

Re

18.11.2017 17:03

I ja cu.njegovim izjavama blizi se kraj nakaradnoj beiha.sda zlocinacka stranka.

Name

Rep

18.11.2017 20:38

Nakaradna ili ne ti u njoj moras zivit i vracat kredite sto ti je tvoj predsednik napakovao znaci dok te ne zakopaju ima da rintas za mmf.

Name

Misko

18.11.2017 16:04

Treba svima da bude jasno,krsenje dejtonskog sporazuma koji je potpisan od BiH ,Srbije i Hrvaske kao sto je pokusaj secesije RS vodi u siguran oruzani sukob to svi trebaju da znaju.

ODGOVORITE
Name

Re

18.11.2017 17:33

Sta ima u toru Republika Srpska je vec jednim dijelova odvojena balavce.

Name

Sa

18.11.2017 18:35

Tako je.odvojena je Distriktom Brcko hahahahahah...

Name

re

18.11.2017 20:13

U pravu je čovjek, ima ono selo što je tamo u Srbiji kod Priboja potpuno odvojeno od BiH. Srbi, u desant!

Name

Rep

18.11.2017 20:40

Ovo sto ti nazivas torom sumski covjece za vas je evropa.Ako imate obraza nemojte onda dolazit u tor da radite kako nebi pocrkali od gladi.

Name

istina amerikanac

18.11.2017 16:13

Zar ne vidite da vas sve redom tri majmuna jebu u mozak svako nek cisti svoja govna narod odlazi i vracaju se pred smrt ili u sanducima a sledeca generacija nece nikako ne daju gastrabajteri svaki dan ni marke tim majmunima vi htjeli ili ne htjeli morate zivit zajedno natherajte ta govna da rade ili necete imati sta jesti vidli ste rekete ko malo se muci i radi unistiga apoliticku bagru niko ne dira udruzite se nek svako radi sta hoce nek prica kako hoce isti jezik a mora postovat zakon od ozgo pa na dole Nedajte da vas jebu u mozak

ODGOVORITE
Name

Za Javnost

18.11.2017 16:27

Osuda za javnost, a radite ISTO.

ODGOVORITE
Name

Anex 4

18.11.2017 16:28

“Potpisivanjem Općeg okvirnog sporazuma za mir, Savezna Republika Jugoslavija, čija je Srbija pravna sljednica, preuzela je određene obaveze. Između ostalog, obavezala se na puno poštivanje suverene jednakosti i izbjegavanje bilo kakvih aktivnosti koje bi bile usmjerene protiv nezavisnosti Bosne i Hercegovine te je prihvatila da promovira i poštuje obaveze koje proizlaze iz Aneksa 4, tj. Ustava Bosne i Hercegovine. Sporazum su potpisale tadašnja Republika Bosna i Hercegovina, tadašnja Savezna Republika Jugoslavija i Republika Hrvatska. Evropska unija, Francuska Republika, Savezna Republika Njemačka, Ruska Federacija, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Države su bile zemlje-svjedoci.” Iz ovog je stava jasno da je Srbija, kao i Hrvatska, samo potpisnica Dejtonskog sporazuma, i to zbog svoje uloge u agresiji na BIH. Srbija se tim potpisom obavezala na prekid aktivnosti uperenih protiv Bosne i Hercegovine, ali nije dobila pravo mješanja u unutrašnje stvari naše zemlje, kakvo pravo sebi želi priskrbiti insistiranjem na nepostojećoj ulozi „garanta“ sporazuma”.

ODGOVORITE
Name

@re aneks 4

18.11.2017 17:23

U pravu si.evo pred sobom imam dejtonski sporazum i volio bi kada bi svaki građanin ove zemlje imao jedan primjerak sporazuma pa da vidi šta piše u njemu a ne da ga šaltaju političari ko maloumnike. i pričaju kojekave gluposti. poput nevedene.

Name

Dobrica

18.11.2017 18:34

Molim ?

Name

MILAN

18.11.2017 16:45

Nista novo!Kao i ovaj nas iz RS!Mislim da ti trikovi vise ne pale kod naroda.Ako na taj nacin budu obmanjivali ljude na racun nacionalizma i separatizma u BiH budu nasedali ljudi,onda neka vladaju celi zivot!Pa,valjda narod vise vidi da je ovo trgedija na ovim prostorima bez povratka!

ODGOVORITE
Name

X

18.11.2017 17:31

BAKIR UMISLJENI ZNA SE STA GOVORI,ALI TI I OVI TVOJI IZ SEKTE STA RADE SRAM TE BILO GRADEVINSKA MAFIJO.ZNAMO MI BAKIRA, ALI NEZNAMO DOVOLJNO VAS I HDZ BRATA VAM DRAGANA.

Name

re

18.11.2017 20:13

Oooo pale, pale, itekako.

Name

Za Žunića

18.11.2017 17:29

Ne znam ko ti napisa ovih par rečenica ali znam da ti to svojim intelektualnim mogućnostima nisi mogao sročiti. Pričaš gluposti kao da ti je Ďušanka Majkić mentorica. Nije ni čudo što omladina odlazi. Ako je došlo vrijeme da nas ovakvi tipusi bilo čemu podučavaju, sretan Vam put omladino. Žuniću i ostali pametnjakovići..da znate šta raditi s tim vašim sumnjivim diplomama, prihvatili bi se kakva posla a ne bi zanimanja zamjenili "srbovanjem" i prodajom m.uda pod bubrege. Izadjite malo u svijet da vidite koliko (ne) vrijedite.

ODGOVORITE
Name

igi

18.11.2017 18:17

Jako je vazno to sta kaze Žunić isto kao trla baba lan poklopi se suti narod te zna.

Name

Re Za Žunića

18.11.2017 18:35

Žuniću! Djeluješ ubjedljivije kad ćutiš. Od tebe kao psihologa očekivao sam da neki dan u skupštini utičeš na svog šefa da ne skače na svaku kao zaklan pijetao i da se u obraćanju skupštini drži teme. Očekivao sam da to učiniš bar sms porukom. Poznavajući junaštvo tvog šefa odavno imam utisak da bi on ne dao bog da se situacija otme kontroli, a on se zadesi na mjestu vrhovnog komandanta tu svoju dužnost obavljao sa pristojne daljine preko skajpa. Sva sreća po do sličnog iskušenja neće doći jer cijenim da na ovim prostorima na svim stranama ima dovoljno pametnih i odgovornih ljudi.

Name

Xxxx

18.11.2017 22:03

a STA ocekivati od lijecenog a ne izlijecenog narkomana Zunica.to citava Derventa zna.a o ostalom da ne govorim.Fakultet i privatni biznis.Pare odjednom padaju sa neba a prije se zico za cigaru.

Name

Kontra

20.11.2017 07:28

Ma nemojte tako o gospodinu Zunicu... Njega je nacelnik Dervente izabrao za svog savjetnika. Valjda taj (srednjoskolac) zna koga bira. I naravno, pored plate kao poslanik u Skupštini RS, ima jos jednu (povecu) placu kao SAVJETNIK. I nemojte tako pricati o njemu, jer bi VAM on poslije izbora mogao biti NACELNIK.

Name

hare

18.11.2017 17:57

Ma ljudi sta ste se upalili vise, ne branim Bakira ali covjek kaze da bi Bosnu branio sa patriotama Bosne nam drzave ovi u ciku.Nema tu nista lose, pitaj te bilo kojeg evropljanina bi li branio svoju zemlju ako bi j neko pokusao jedan dio da odvoji.Za Kosovo je rekao da se on pita prizno bi, ali se ne pita i ende.Svi koje zive u BiH i normalni su, JOS UVJEK SU VECINA ne treba se bojati rata.Treba na ovim izborima naci ljude prave i sto prije natjerati politicara da mjenjaju izborni zakon.Ovaj zakon je po mjeri kriminalaca koji su u politici.

ODGOVORITE
Name

Edi

18.11.2017 17:59

A osudjuje li Dodikove svakodnevne izjave.

ODGOVORITE
Name

Za Edi

19.11.2017 01:46

KAKO OSUDIVATI TATU IGRE, NEREDA,ZAVADE JER VREBA DA MU STO NA PREVARU UKRADE I U PAPKE KO DA VISE.

Name

Mile nije SRBin, a ni Bake musliman...

18.11.2017 18:10

To je svestranom novinaru, piscu i publicisti Petru Milošu u mikrofon posvjedočio Petar Dodig, tada sedamdesetgodišnjak iz sela Studena Vrila kod Tomislavgrada". "Član Predsedništva BiH vuče korene iz stare begovske porodice, koja je u doba Karađorđa u svom vlasništvu imala zemljište na gornjem Dorćolu i čitavu Adu Ciganliju". "Da je svestan porekla, potvrdio je u sredu i naslednik Alije Izetbegovića, član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović. On je tokom jednodnevne posete Srbiji naglasio da se u Beogradu oseća kao kod kuće i da mu se uvek rado vraća."

ODGOVORITE
Name

Istina

18.11.2017 19:14

Tako je i erdogan rekao kada je bio u srbiji "osjecam se kao u svojoj kuci".

Name

Lažno Ime

18.11.2017 18:14

Gospodo iz SNSD,ne bi bilo loše da pričate malo o privredi i ekonomiji umjesto lupanja gluposti o isilu sa kojim Bakir nema nikakve veze,to znaju sve strane obavještajne službe u surotnom bi one reagovale. Narodu je koliko i sami vidite dosta šuplje priče i presipanja iz šupljeg u prazno. Narod vidi vašu ekomosku nesposobnost. Vaša ekonomija se svodi na dizanje kredita.

ODGOVORITE
Name

kmeco

18.11.2017 18:14

"On je ocijenio da je jučerašnja Izetbegovićeva izjava u Mostaru da su "Srbija i Hrvatska samo potpisnice mirovnog Dejtonskod sporazuma, a ne i garanti sporazuma i mira", izgovorena upravo u svrhu ratnohuškačke retorike i prijetnji" koji je ovaj,kakva ratnohuskacka politika, nema pojma, nit je Srbija nit je Hrvatska garant deytona, to su Evropska unija, Francuska Republika, Savezna Republika Njemačka, Ruska Federacija, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Držav.

ODGOVORITE
Name

Znam ga

18.11.2017 18:25

Zuna je upisni kreten tako da sve sto kaze macku o rep.

ODGOVORITE
Name

Pitanje

18.11.2017 18:31

Ovi na vlasti hoće da nam zabrane sve sto je ljudsko i normalno i od Boga dato. Hoće da nam zabrane da živimo u miru i slozi i normalno. Kad bi tako živili kome bi ovakve vodje mogle da budu vodje? Navukli su nam luđačku košulju i od nas napravili pacijenta koji ide samo kod svog doktora koji je umislio i dosta njih uvjerio da je on jedini spas . A nije ! Kad odeš u bolnicu pitaš li čija je krv ako je moraš primit ? Ne nego daj da ozdravim pa krv bila od neznan koga. Tako ponašanje trebaš imati nikad si zdrav. Daj da se bolje živi, a ne skim živiš .

ODGOVORITE
Name

neko

18.11.2017 20:00

Tipican kadar SNSD zavrsen fakultet u trideset i nekoj psihologija,a onda uspon ,sta on zna o ekonomiji i pravu prica gluposti uzas kako ga nije sramota.

ODGOVORITE
Name

Istina treba da se zna

18.11.2017 22:25

Ovaj Zunic je do juce hodao poderanih carapa po Derventi. Da bi svoju lojalnost pokazao velikom Baji, otkako ode u B. Luku poce lupetati ko Martin po diviziji. Koliko je bistar najbolje mu pokazuje obrazovanje. Psiholog diplomirao poslije tridesete...tipican "papanski kadar". Nije dovoljno navuci odijelo i svezati kravatu, niti pustiti bradu...trebalo bi nesto i znati prije nego li se glasno progovori. Ko za nas prica, nije nam ni lose. Sami pali, sami se ubili.

Name

Za Zunica

18.11.2017 22:28

Poznajuci doticnog, nisam siguran da bio bilo gdje dobio i pripravnicko mjesto. Zato je bolje laprdati nego gladovati. Nije jedini. Takvih je 90% tzv. Politicara u Derventi.

Name

srbo

18.11.2017 20:30

A druga dva naroda će na stalno Dodikovo osamostaljenje RS reagovati sa JBG

ODGOVORITE
Name

Kolumbo

19.11.2017 11:17

A vidi ovog potrčka i teletabisa Zunica!!!!

ODGOVORITE
Name

Ququ

20.11.2017 08:31

A praznina bije, bije li bije, izbija odasvud. Prazne riječi bauljaju, prepliću se, sustižu i nadiru. Prekriliće horizonte i obzorja, preplaviti sve što se okom može sagledati. Aferim i ejvala ..

ODGOVORITE
Name

dervencanin

20.11.2017 10:42

Zar i ti sine igore, poceo si lupetati kao i sef ti, idi na pregled kod psihijatra mozda dobijes papir kao i sef sto ti je dobio. Prodji malo svojom Derventom i po selima pa pogledaj malo kako vodite politiku i razvoj opstine, sredjujete samo institucije i foteljase smjestate koje ce narod ako dodje do tog rata o kome lupetate prvo te institucije takve i vas polupati pa ce biti ,,Jovo nanovo,,

ODGOVORITE