Dijalog i dalje do usaglašenosti

Savjet bezbjednosti UN nastaviće razgovore o produženju operacija zajedničkog mehanizma UN i Organizacije za zabranu hemijskog naoružanja /OPCV/ radi istraga o hemijskih napadima u Siriji, rekao je danas predsjedavajući Savjeta bezbjednosti Sebastijano Kardi.

Svijet 18.11.2017 | 10:20
Dijalog i dalje do usaglašenosti
Prema njegovim riječima, napori će biti nastavljeni u narednim danima kako bi se došlo do zajedničkog stava prema ovom pitanju. 

Ruska novinska agencija TASS, navodi da je Rusija nešto ranije u Savjetu bezbjednosti UN stavila veto na japanski nacrt rezolucije. 

Ruski ambasador u UN Vasilij Nebezja istakao je da Moskva ne može glasati ni o tehničkom produženju misije na 30 dana ukoliko ne budu otklonjeni propusti u radu komisije. 

Moskva je nešto ranije blokirala usvajanje nekoordinisane rezolucije u kojoj se predviđa produženje mandata komisije na još 12 mjeseci. 

Alternativa nacrtu rezolucije koju je izradila Moskva i u kojoj se traže promjene u radu komisije nije dobila dovoljan broj glasova da bi ušla u razmatranje među članicama Savjeta bezbjednosti UN. 

Moskva optužuje komisiju da iznosi neosnovane optužbe protiv Damaska. 

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Hehe

18.11.2017 14:10

Rusi samim tim podrzavaju korištenje te iste. A ovamo sve med i mlijeko. Jos ovi zatucani Srbi umislili da su Rusi najpravedniji narod na svijetu naravno poslije Srba :)

ODGOVORITE