Bilećanka, Tijana Bošković, najbolja odbojkašica Evrope!

A tek joj je 20 godina…

Ostali sportovi 16.11.2017 | 18:15
Bilećanka, Tijana Bošković, najbolja odbojkašica Evrope!
Srpsko čudo Tijana Bošković je najbolja odbojkašica Evrope za 2017. godinu!

Kako MOZZART Sport saznaje, naša reprezentativka će na gala svečanosti u Moskvi biti proglašena za najboljeg pojedinca u ženskoj odbojci za tekuću godinu. Svečana ceremonija u organizaciji CEV-a (Evropske odbojkaške federacije) će se održati u ruskoj prestonici u petak, a Boškovićeva je više nego zasluženo osvojila priznanje najbolje Evroplanke u ženskoj odbojci.

Tijana je ove godine sa reprezentacijom Srbije napravila najveći uspeh u karijeri pošto je osvojila zlatnu medalju na EP u Azerbejdžanu. Dominirala je tokom celog turnira, a posle fenomenalne partije u finalu protiv Holanđanki je proglašena za MVP igračicu prvenstva. Pre toga je sa nacionalnim timom osvojila bronzanu medalju na svetskom Gran priju gde je proglašena za najboljeg korektora takmičenja.

Sa turskim Ezačibašijem je u prvoj polovini godine bila učesnica fajnal-fora Lige šampiona, a pre toga i najbolji korektor Svetskog prvenstva za klubove u Japanu gde je njen tim zauzeo četvrto mesto. Boškovićeva je sa sjajnim igrama nastavila i u novoj sezoni. Njen Ezačibaši je prvi na tabeli u najjačoj ligi Evrope, a tokom nedelje je blistala u velikom derbiju protiv Vakifbanka. Ezačibaši je pregazio velikog rivala i aktuelnog evropskog šampiona sa 3:0, a mlada Hercegovka je u tom meču osvojila 23 poena uz fenomenalan procenat uspešnosti u napadu od 63 odsto! Ezačibaši je bez poraza u sezoni i deli prvo mesto na tabeli sa Fenerbahčeom.

Boškovićeva ima samo 20 godina, već se okitila brojnim individualnim priznanjima i timskim medaljama i u ovom trenutku je bez premca najbolja evropska odbojkašica. Čini se da je ovo samo jedna u nizu brojnih nagrada koje će osvojiti u nastavku karijere jer evropska odbojka od ere Margoržate Glinke i Jekaterine Glinke nije imala ovako dominantnu igračicu. I da opet ponovimo: Tek joj je 20 godina!

Pored nagrade Boškovićevoj, CEV će na svečanosti u Moksvi proglasiti i najboljeg evropskog odbojkaša, najboljeg trenera ženske ekipe, najboljeg trenera muške ekipe, najboljeg igrača i igračicu u odbojci na pesku, odbojkaški događaj godine, a biće uručena i nagrada za životno delo.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar