KUP: Zvezda lako preko Čačka do 1/4-finala!

Zvezda trenirala u Čačku: Nova formacija Vladana Milojevića i crveni karton isekli Borac! Crveno-beli se rutinski plasirali u četvrtfinale Kupa Srbije - 4:0.

Fudbal 15.11.2017 | 18:15
KUP: Zvezda lako preko Čačka do 1/4-finala!
Za Zvezdu je Borac bio samo lakši trening! Crveno-beli su ostali u igri za oba trofeja, pošto su u okviru osmine finala Kupa Srbije lako savladali Borac iz Čačka sa 4:0.

 Sve se nacrtalo Vladanu Milojeviću i njegovim momcima. Poveli su ranim golom Nemanje Milića, potom je kontroverzni arbitar iz Kraljeva Srđan Obradović pokazao direktan crveni karton defanzivcu domaćina Kostiću.

Od tog momenta otpor izmučenih fudbalera Borca skoro da nije postojao. Igralo se samo pred golom Borca, crveno-beli su imali komociju da protiv inferiornog rivala igraju u leru i vežbaju završnicu. Postigli su četiri gola, a mogli su još najmanje toliko

Sigurni smo da Vladan Milojević nije zadovoljan igrom u poslednjoj trećini terena, ali za Crvenu zvezdu je najvažnije da se nije fizički istrošila pred pakleni ritam u narednih mesec dana i gostovanje u u Borisovu zakazano za 23.novembar. Pored reprezentativaca Zvezdin stručni štab uspeo je da odmori Le Taleka, Mičela Donalda i Gelora Kangu.

Iako u kup mečevima ne postoji pravo na grešku trener Crvene zvezde Vladan Milojevićžestoko je iznenadio javnost u Čačku! Očekivalo se da crveno-beli duel sa Borcem počnu bez A i mladih reprezentativaca, te Ričmonda Boaćija, ali je na stadionu Kraj Morave Milojević posložio tim u formaciju 3-4-3.

Pored Savića i Babića premijerni put u ovoj sezoni na poziciji štopera smo videli standardnog desnog beka Filipa Stojkovića, dok su po bokovima delovali Gobeljić (desno) i Milan Rodić (levo). Mali rizik isčezao je onog trenutka kada je Pešić štiklom odlično proigrao Luku Ilića. Mladi vezista je bio na granici ofsajda, ali je odlično centrirao ka Miliću kome nije bilo teško da dovede Zvezdu u vođstvo - 1:0.

Kao na korzou su se šetali igrači Crvene zvezde, ekspolatisali brojčanu prednost i stvarali šanse. Ponovo je za igru bio raspoložen napadač Aleksandar Pešić, koji je u 29.minutu na asistenciju Milića postigao 13.gol u sezoni. Mogao je još neki. Kao u situaciji kada je lažnjakom nanizao dvojicu igrača Borca, ali se okliznuo u odsudnom momentu.

Zvezda praktično nije naišla na ozbiljan otpor. Možda i zbog toga učenici Vladan Milojevića bili su nonšalantni i komforni u šenestercu rivala. Čak i nadmeni. Da nisu bili takvi na poluvremenu bi protiv brojčano slabijeg Borca vodili sa 4:0 ili 5:0.

Ništa drugačije nije bilo ni u nastavku. Zvezda je brojala obećavajuće napade i promašaje. Malo je nedostajalo Luki Iliću da pored asistencije zabeleži i pogodak. Njegov udarac sa 16 metara završio je na stativi, a festival promašaja imao je Slavoljub Srnić. Promašio je tri izgledne šanse.

Meč je ulepšao sjajnim pogotkom Nenad Milijaš. Sevnula je levica nekadašnjeg reprezentativca sa 30 metara. Bajić je tu bio nemoćan.

BORAC - C. ZVEZDA 0:4 (0:2)

/Milić 3, Pešić 29 i 83 pen, Milijaš 73/

Čačak.

Stadion: Kraj Morave.

Sudija: Srđan Obradović.

Crveni karton: Kostić (Borac) u 12. minutu

Borac: Bajić, Obradović, Marković, Kostić, Dupovac, Propadalo, Filipović, Zoćević, Mateus, Knežević, Jovanović.

Crvena zvezda: Borjan - Stojković (od 75. Frimpong), Savić, Babić, Rodić - Račić, Gobeljić - Srnić, L. Ilić (od 60. minut), Milić - Pešić.

KUP SRBIJE - OSMINA FINALA

Spartak - Mačva 6:5 pen - 1:1

Borac - Crvena zvezda 0:4 (0:2)
/Milić 3, Pešić 29 i 83 pen, Milijaš 73/

18.30: Partizan - Rad

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar