Video: Aman, igrači! Zamalo novi "slučaj Čeh"!

Napadač Španije Rodrigo u prijateljskom duelu zbog nepažnje teško povredio golmana Rusije Andreja Lunjova. UPOZORENJE: Uznemirujući snimci!

Fudbal 16.11.2017 | 09:15
Video: Aman, igrači! Zamalo novi "slučaj Čeh"!
Rusija i Španija odigrale su prijateljski meč u Sankt Peterburgu koji je osim velikog broja golova – 3:3 obeležila i teška povreda golmana domaće reprezentacije Andreja Lunjova.

Povredio ga je napadač Španije Rodrigo kada je u pokušaju da stigne loptu na koju je krenuo Lunjov, žestoko kolenom udario golmana Rusije u glavu.

Lunjov je ostao na kratko bez svesti sa dubokom posekotinom na čelu. Njegovi saigrači i medicinska ekipa brzo su mu priskočili u pomoć, a golman je kada se osvestio bio dezorijentisan i nije znao šta mu se dogodilo.Na terenu mu je odmah previjena glava, potom je prebačen u najbližu bolnicu, gde je posle detaljnih pregleda ustanovljeno da je pretrpeo potres mozga i da je zadobio duboku posekotinu čeonog regiona koja je sanirana. On je predostrožnosti radi proveo noć u bolnici na posmatranju.

Lunjov (26), koji brani za ekipu Zenita iz Sankt Peterburga, poslao je poruku iz bolnice da se sve dobro završilo.

"Ne brinite, dobro sam. Hvala svima na podršci, pokušaću što pre da se oporavim i vratim se na fudbalski teren", stoji u poruci koju je objavio tim Rusije na Twitteru.

Prava sreća, jer je moglo da bude i daleko gore.

Kao jedno od najgorih sećanja ljubitelja fudbala je teška povreda Petera Čeha, koju je zaradio gotovo na identičan način.

Golmana Čelsija je 14. oktobra 2006. u 8. kolu Premijer lige igrač Redinga Stiven Hant kolenom udario u glavu, pri čemu je zadobio frakturu lobanje. Čeh je imao čak 30 kopči, a povreda glave bila je toliko teška da se on dva meseca nije sećao šta se dogodilo da tom meču.

Njemu je posle toga napravljena specijalna kaciga, sa ojačanjima na posebnim mestima, gde su mu usled povrede oslabile kosti glave. Češki golman od tada na svakom meču nastupa sa kacigom i nosiće je do kraja karijere.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar