"Apokalipsa", "Smrt na San Siru", "Kraj svijeta"...

Italijanski mediji na brutalan i kritički način opisali su eliminaciju reprezentacije od Švedske u baražu za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Fudbal 14.11.2017 | 17:00
"Apokalipsa", "Smrt na San Siru", "Kraj svijeta"...
Četvorostruki svetski šampion ostao je bez plasmana na Mundijal prvi put posle 60 godina posle remija bez golova na milanskom San Siru i poraza u prvom meču od Stokhomu 1:0.

Tamošnji mediji najviše kritika uputili su igračima i selektoru Djanpjeru Venturi kome se zamera jer je izostavio Lorenca Insinjea, napadača Napolija u sjajnoj formi, kao i to što je Manolo Gabijadini dobio šansu ispred Andree Belotija.

Najdalje su otišli listovi Korijere delo Sport i Libero sa naslovima "Sve ih oterajte",odnosno "Smrt na San Siru", što jasno govori koliko je svima na Apeninima teško palo to što neće videti Rusiju.

Ugledna Gazeta delo Sport na naslovnici donosi naslov "Kraj", a na trećoj strani"Apokalipsa", Korijere dela Sera je nešto umerenija "Bez Mundijala posle 60 godina", dok Tutosport piše "Svi kući" i naglašava da su se fudbaleri osramotili.

Eliminacija Italije je i sportska tema broj jedan u Evropi, nemački Bild ističe sliku golmana Đanluiđija Bufona u suzama i naslovom "Svetsko prvenstvo bez Italije", a francuski Ekip piše da je "Italija doživela istorijski fijasko".

Španska Marka "Neverica, Italija bez Mundijala", a britanski Gardijan i najdrastičniji donosi naslov, verovatno najbolje opisujući iz fudbalskog ugla - "Kraj sveta".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar