Snijeg, pljuskovi i jako nevrijeme

Zahlađenje sa kišom i snegom zahvatilo je cijeli region.

Region 13.11.2017 | 13:01
Snijeg, pljuskovi i jako nevrijeme
U Republici Srpskoju i Federaciji BiH pada kiša, a na planinama snijeg.

Na području opštine Krupa na Uni od jutros pada snijeg, a za sada nema većih problema u saobraćaju.

Načelnik opštine Mladen Kljajić rekao je da nema problema u snabdijevanju ovog područja električnom energijom.

U Hvatskoj snježne padavine već prave probleme u saobraćaju.

Snijeg je, kako javlja hrvatski portal Index.hr, zatrpao Kapelu, pada na Sljemenu, Gorskom Kotaru...Mokri i klizavi kolovozi prave probleme na putevima u unutrašnjosti, a olujna bura stvara probleme u saobraćaju na priobalnim područjima.

Mogući su i odroni, upozoravaju nadležne službe.Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema otvorenog saobraćajnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto, a granični prelaz Pasjak zatvoren je za sav saobraćaj zbog preprečenog teretnog vozila u Sloveniji.

Zbog vjetra dionica autoputa Rijeka - Zagreb, između petlji Kikovica i Delnice otvorena je samo za putnička vozila, na autoputu A7 Draga - Šmrika zabranjen je saobraćaj za autobuse na sprat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a od Bakra do Senja i na Krčkom mostu uvedena je i dodatna zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.Zbog zimskih uslova vožnje na prilazima Gorskom kotaru zabranjen je saobraćaj za teretna vozila dok ostale kategorije moraju imati zimsku opremu.

Zbog bure, olujne jačine, u prekidu je i  više trajektnih i katamaranskih linija.

Cveni meteoalarm u Crnoj Gori

Evropska mreža meteoroloških servisa objavila za danas crveni meteo alarm za cijelu teritoriju Crne Gore. Alarm je na snazi zbog jake kiše koja se očekuje, najmanje 50 mm za 12 sati, udara vetra većih od 50 km/h, kao i jake grmljavine.

Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je saopšteno da su moguće obilne padavine.

Izvor: Index.hr/SRNA

Komentari / 0

Ostavite komentar