Završni Masters - London: Zverev bolji od Čilića!

Nemački teniser Aleksandar Zverev dobio je meč prvog kola Završnog mastersa u Londonu u Grupi B.  Počelo pobedama Federera i Zvereva! Švajcarac je bez većih problema savladao Džeka Soka, a Nemac slavio protiv Marina Čilića - posle velike borbe.

Tenis 13.11.2017 | 12:45
Završni Masters - London: Zverev bolji od Čilića!
Zverev je posle dvočasovne borbe u tri seta nadigrao Hrvata Marina Čilića sa 6:4, 3:6, 6:4.

Tako posle prvog dana turnira prvo mesto u grupi "Boris Beker" deli Zverev i Rodžer Federer.

Švajcarac je na premijeri turnira nadigrao Džeka Soka u dva seta. U drugom kolu u utorak Federer i Zverev će se boriti za prvo mesto, a Čilić i Sok za prvu pobedu.

U ponedeljak su na programu prvi mečevi Grupe A (Pit Sampras), sastaju se Dominik Tim i Grigor Dimitrov, te Rafael Nadal i David Gofan.

Verovatno najbolji teniser svih vremena Rodžer Federer do sada je šest puta osvajao "završni masters", a pobedom nad Džekom Sokom u prvoj rundi ovogodišnjeg turnira u Londonu najavio je da "puca" i na sedmi trofej.

U okviru grupe "Boris Beker" on je savladao Amerikanca u dva seta - 6:4, 7:6 (7:4).

Drugi susret odigran je od 21 čas, a Aleksandar Zvere savladao je posle velike boebe Marina Čilića 2;1 u setovima i takođe trijumfom počeo prestižni turnir.

U drugoj grupi, koja je ponela ime po Pitu Samprasu, u ponedeljak igraju Dominik Tim i Grigor Dimitrov (15h) odnosno Rafael Nadal i David Gofan (21h), s tim da je još uvek neizvestan nastup prvoplasiranog na ATP listi.

Nadal je prethodno predao meč četvrtfinala Pariza Filipu Krajinoviću, dok ima veliku želju da nastupi na završnom mastersu koji nikad u karijeri nije osvajao.

Završni turnir sezone igra se za nagradni fond od osam miliona dolara.

Grupa "Boris Beker":

Rodžer Federer - Džek Sok 2:0 (6:4, 7:6)
Aleksandar Zverev - Marin Čilić 2:1 (6:4, 3:6, 6:4)

Grupa "Pit Sampras":

Dominik Tim - Grigor Dimitrov (ponedeljak, 15h)
Rafael Nadal - David Gofan (ponedeljak, 21h)

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar