Jak zemljotres pogodio Irak

U potresu jačine 7,3 stepena Rihterove skale koji je pogodio područje nedaleko od iransko-iračke granice u gradu Kasre Širin na zapadu Irana poginulo je najmanje šest osoba, a veliki broj je povrijeđen, javili su iranski državni mediji.

Republika Srpska 12.11.2017 | 21:15
Jak zemljotres pogodio Irak
Nešto ranije su iranski mediji javili da je od zemljotresa jačine 7,3 stepena Rihterove skale koji je pogodio Irak oštećeno najmanje osam sela u Iranu.

"Potres se osjetio u nekoliko iranskih provincija na granici sa Irakom. Prijavljena je šteta u osam sela. U nekoliko sela nestalo je električne energije i u sporne oblasti poslati su spasilački timovi", navodi se u izvještaju iranske televizijske stanice.

Neimenovani zvaničnik iranskog Crvenog polumjeseca rekao je da je dovod vode i električne energije prekinut u nekoliko sela i gradova u provinciji Zapadni Kermanšah u Iranu.

"Do sada nisu prijavljene žrtve", rekao je zvaničnik.

Američka Agencija za geološka istraživanja /USGS/ javila je nešto ranije da je snažan zemljotres jačine 7,3 stepena Rihterove skale pogodio oblast jugoistočno od iračkog grada As-Sulajmanija.

Epicentar potresa bio je na oko 103 kilometra od grada As Sulajmanija.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar