Povratak zimskog festivala EYOF

Gradonačelnici Beograda Siniša Mali, Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i Sarajeva Abdulah Skaka potpisali su danas u Beogradu Sporazum o saradnji u realizaciji projekta Evropskog omladinskog olimpijskog festivala /EYOF/ 2019, koji će biti održan u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

Republika Srpska 10.11.2017 | 19:55
Povratak zimskog festivala EYOF
Gradovi Beograd, Istočno Sarajevo i Sarajevo sarađivaće u narednom periodu u aktivnostima vezanim za organizaciju ovog, najznačajnijeg, sportskog događaja koji treba da bude realizovan u Istočnom Sarajevu i Sarajevu .

Potpisano je i niz sporazuma o saradnji Beograda i Sarajeva iz oblasti kulture, turizma i nauke.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja sporazuma o saradnji kad je riječ o organizacija EYOF-a 2019.

„To je za nas jedan od najvećih događaja koji nas vraća na scenu organizacije velikih takmičenja u zimskim sportovima. To je i prilika da se promovišu turistički potencijali Istočnog Sarajeva i Sarajeva, te olimpijske planine Jahorina, Bjelašnica, Igman, kao i Dvorišta", istakao je Vuković.

„Srbija i Beograd su nam u tome jako važni. Prilikom nedavne posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Istočnom Sarajevu dobili smo punu podršku Srbije, a organizaciju ovog velikog takmičenja nesebično je podržao i predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, koji je, takođe, nedavno posjetio Istočno Sarajevo", rekao je Vuković.



„Sve to danas finalizujemo podrškom Beograda gradovima Istočnom Sarajevu i Sarajevu. Od Grada Beograda očekujemo i tehničku pomoć, jer Beograd ima uskustvo u organizaciji ljetnje olimpijade. Njihovo iskustvo biće nam značajno i biće to, svakako, konkretna, korisna podrška", zaključio je Vuković.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković prisustvuje danas i ekonomskom forumu „Beogradski investicioni dani 2017", koji je jutros otvorila premijer Srbije Ana Brnabić.

Skup je okupio oko 400 predstavnika iz Srbije i regiona – lidera i predstavnika domaćih i stranih kompanija, državnih institucija, lokalnih samouprava, koji razgovaraju o investicijama u regionu i prilikama za bolju trgovinsku saradnju.

Konferenciji „Beogradski investicioni dani 2017" prisustvuje i ambasador Bosne i Hercegovine u Srbiji Lazar Mirkić.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar