Košarkašice BiH počinju borbu za EP!

Ženska košarkaška reprezentacija BiH počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Košarka 10.11.2017 | 19:45
Košarkašice BiH počinju borbu za EP!
Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine utakmicom protiv Slovačke, koja se igra u subotu  će započeti kvalifikacije za Evorpsko prvenstvo 2019. godine. 

Svi u Bh taboru optimistični su pred sutrašnji duel sa Slovakinjama.

"Pripremamo se već pet dana i sve igračice su spremne, osim Lynette Kizer na koju nećemo moći računati. Spremni smo za susret sa Slovačkom, koja je dosta promijenila ekipu u odnosu na prošlo Evropsko prvenstvo, koje su završili na osmoj poziciji. Zbog toga nam jesu nepoznanica, ali očekujem punu dvoranu i pobjedu na početku kvalifikacija", rekao je selektor Goran Lojo.

Kapiten Milica Deura pozvala navijače da u što većem broju dođu u Skenderiju.

" Zadovoljna sam treninzima i pripremama koje smo odradili. Slovačka ima obnovljen sastav, ali mi se trebamo fokusirati na svoju igru. Nadam se da će publika doći da nas podrži do zajedničkog slavlja na kraju", rekla je Deura.

Od Marice Gajić puno se očekuje u ovim kvalifikacijama.

"Spremne smo i obećavamo vam da ćemo ostaviti srce na terenu. Ženska košarka u BiH zaslužuje nove pobjede i vjerujem da se može plasirati na Evropsko prvenstvo nakon 20 godina", poručila je Gajićeva.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Slovačke na programu je u subotu od 18.00 časova u dvorani Skenderije. Ulaz je besplatan.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar