EP do 21: Kako bez Žileta, Radonje i Gruje?

Orlići oslabljeni, ali kadri da slave!

Fudbal 10.11.2017 | 12:30
EP do 21: Kako bez Žileta, Radonje i Gruje?
Put ka Prvenstvu Evrope 2019. godine u Italiji Orliće vodi preko Austrije! Da selektorGoran Đorović na raspolaganju ima sve adute, mogli bismo lagano da konstatujemo da je mlada selekcija Srbije veliki favorit u sudaru s vršnjacima iz Austrije (18.30 TV Arena Sport), ali ovako...

Prekomandu u A selekciju dobila su trojica startera naše reprezentacije. Selektor Goran Đorović neće moći da računa na Andriju Živkovića, Nemanju Radonjića i Marka Grujića. Biće to veliki hendikep za Srbiju, ali sigurni smo da Orlići imaju dovoljno aduta da slave protiv solidnog domaćina.

Naša selekcija je trenutno prvoplasirana u Grupi 7. Srbija ima stoprocentan učinak i nalazi se u seriji od tri pobede. Veliki korak ka jednoj od prve dve pozicije Orlići su napravili trijumfom nad Rusijom (3:2). Pre toga snagu Srbije osetili su Makedonija i Gibraltar.

Austrija može da bude vrlo nezgodan rival. Reč je o timu koji je i u prošlom ciklusu znao da pravi probleme favoritima. Snagu su pokazali i u oktobarskom duelu s Jermenijom (5:0), ali su poraženi na gostovanju Rusiji.

Orlići imaju impresivnu gol razliku u dosadašnja tri meča - 9:2. Istina, Srbija je igrala i protiv nejakog Gibraltara. U slučaju trijumfa u Austriji, Srbija bi domaćina praktično otpisala iz borbe za plasman na završni turnir.

Sigurno je da će odbrana ekipe Gorana Đorovića biti na teškom iskušenju. Austrija je na šest od sedam poslednjih mečeva uspela da bar jednom zatrese mrežu rivala. Postili su samo u pomenutom duelu s Rusijom. Ono što naši momci takođe treba da znaju jeste podatak da je Austrija prethodni put na svom bunjištu poklekla u martu 2016. godine.

Na tri od poslednjih pet susreta naše selekcije došlo je 4+. Zbog velikih kadrovskih problema, koje ima Goran Đorović, teško je baviti se prognozama. Ipak, naša selekcija je i pored svega nabrojanog blagi favorit. Dvojku mogu da probaju hrabriji, dok je najrealnije da na meču u Austriji dođe 2-3 gola. Isto tako, možete i da probate sa igrom GG...

EVROPSKO PRVENSTVO U21, KVALIFIKACIJE:

GRUPA 7

12.00: Jermenija - Rusija 
18.30: Austrija - Srbija 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar