Velika ispovest Zvezdana Terzića za ''Nedeljnik''...

Uradili smo istorijske stvari! Imamo lava na klupi i 11 lavova na terenu! “Tek posle Arsenala shvatio sam da je prečka sprečila snimanje filma Munje 2”, rekao generalni direktor crveno-belih. . .

Fudbal 10.11.2017 | 22:30
Velika ispovest Zvezdana Terzića za ''Nedeljnik''...
Široj javnosti možda su zanimljivi verbalni i ratovi saopštenjima koje generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić vodi sa rukovodstvom FSS i Partizanom. Međutim, činjenica je da je glavni ovojesenji utisak, bar kada je reč o Crvenoj zvezdi, veliki povratak na evropsku scenu. Dobre igre u kontinuitetu kulminirale su na Emirejtsu...

U domu Arsenala Zvezda je potvrdila ozbiljnu klasu, oduševila i one koji su odavno digli ruke od domaćeg fudbala. Upravo o tom Zvedinom evropskom razvoju govorio jeZvezdan Terzić za novi broj Nedeljnika koji će se naći na kioscima u četvrtak, 9.novembra.

"Iskreno da kažem, svi smo o ovome maštali, sanjali i nadali se. Realno, prošle godine smo imali veliku šansu posle prve utakmice sa Ludogorecom, ali očigledno je da tada nismo bili spremni. Sreća prati hrabre, ali dolazi i kada su stvari dobro postavljene. Ove godine smo krenuli težim putem. Novi trener, sportski direktor, kratko vreme, ali potajno sam se nadao uspehu, jer nikada ranije nismo investirali ovoliko novca kao ove godine i doveli tako dobre igrače. Hrabro smo ušli i kada uložiš, mora da ti se vrati. Kad sam video da Milojević zna šta hoće, potajno sam počeo da se nadam...", rekao je u intervjuu za Nedeljnik generalni direktor Crvene Zvezde.

Trener crveno-belih Vladan Milojević svakako je najveće osveženje u domaćem fudbalu, a na pitanje da li je on najveći pogodak prošlog leta, Terzić je odgovorio:

"To su sve kockice koje se slažu. I Terzić, i Milojević, i Mrkela su deo tih kockica. Očigledno je da je Milojević dobro poslagao stvari i nesumnjivo je da trener ima ogroman uticaj na rezultate. Što kaže grčka poslovica: 'Bolje da jedan lav vodi jedanaest magaraca nego da jedan magarac vodi jedanaest lavova'. Uloga lidera je mnogo bitna, ali treba da se slože kockice. Ovde imamo lavove i na klupi i na terenu".

Zvezdan Terzić je rekao da razume što javnost zanimaju i različite priče o sukobima, spekulacijama, zamešeteljstvima...

"Ali na kraju meseca, sve se svede na to da li imate da isplatite plate i da li postižete rezultat. Mi smo, hvala Bogu, iz te faze izašli i pred Zvezdom je, voleo bih da verujem, sada nova razvojna era. Uradili smo istorijske stvari. Ne ja kao pojedinac, već ceo tim sa kojim radim. Jedino zbog čega mi je žao jeste što ta javnost koju zanimaju spletke ne može da pojmi koliko je napora uloženo da bi Zvezda došla dovde. Opet, nije mi žao zbog sebe, već zbog svih zaposlenih u Zvezdi koji su tome doprineli. A verujte mi, mi svi u Zvezdi sanjamo velike snove, od portira do samog vrha. Ponos koji sam osetio kada sam kročio na Emirejts mogu da merim sa malo stvari u životu. Naravno da nam je san da jednog dana i Zvezda ima takav stadion, da dovedemo publiku na utakmice, da podignemo infrastrukturu omladinske škole. Nešto od toga već ostvarujemo, a za nešto ćemo morati da pričekamo", podvukao je Terzić, uz napomenu da koliko god se neki drugi bavili nečasnim radnjama, Zvezda je toliko bolja da će osvojiti titulu.

Na pitanje šta je pomislio u trenutku kada je Vujadin Savić pogodio prečku, kada je mogao da kao otac "potopi Arsenal", i da li bi to bila romantična bajka koja danas nedostaje srpskom fudbalu, Terzić je kazao:

"Vi sa strane sve to bolje primetite. Profesionalci su fokusirani na rezultat, pa sam tek sutradan pomislio: Eto, prečka je sprečila snimanje filma 'Munje 2'."

U velikom intervjuu za Nedeljnik Zvezdan Terzić govorio je potpuno otvoreno o odnosu sa Aleksandrom Vučićem, odnosu sa Miloradom Vučelićem i Partizanom, sukobu sa Slavišom Kokezom, o Slavoljubu Muslinu, optužbama da je kontroverzan, odnosu sa Branom Mićunovićem...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar