Đorđević opet digao glas!

Fiba veštački menja hijerarhiju! Imam 15 igrača koji nikad nisu bili sa nama. . . ! ''Austrija nam dolazi u goste sa istim timom i trenerom s kojim uvek igraju. Sada Austrija ima više šansi da pobedi Srbiju, a niko neće reći kako ćemo igrati sa trećim timom. Gledajući iz naše perspektive, to nije prirodno“.

Košarka 10.11.2017 | 20:30
Đorđević opet digao glas!
Još oko dve sedmice ostalo je do početka kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine, kada će Srbija u potpuno izmenjenom sastavu odigrati dve uvodne utakmice. Selektor Aleksandar Đorđević je već objavio spisak od 24 imena na koja računa, ali je već sada jasno da devetorica evroligaša neće moći da se odazovu.

Prvi među njima je Marko Gudurić, pošto je Fenerbahče već spustio rampu na odlaske svih reprezentativaca iz kluba. 

Zbog svega toga Đorđević je ponovo digao glas. I to nije prvi put.

„Fiba je veštački promenila hijerarhiju rezultata u nacionalnim selekcijama. Mogu da iskoristim trojicu ili četvoricu igrača koji su igrali na Evrobasketu i da iskoristim čak 15 igrača koji nikada nisu bili s nama u timu. Oni ne igraju ni Evroligu, ni NBA“, kažeĐorđević.

Srbija će prvo ugostiti Austriju 24. novembra, onda i Gruziju tri dana kasnije.

„Austrija nam dolazi u goste sa istim timom i trenerom s kojim uvek igraju. Sada Austrija ima više šansi da pobedi Srbiju, a niko neće reći kako ćemo igrati sa trećim timom. Gledajući iz naše perspektive, to nije prirodno. Ni za mene, ni za okolinu, ni za sponzore... Moramo da imamo jednaku priliku da se borimo za rezultat“.

Đorđević je ponovo ukazao na sve posledice koje velike promene donose.

„Već postoji takmičenje među klubovima, a onda izmišljaju novo. Previše je mečeva, previše takmičenja, gleda se samo kvalitet igre, a to je jedina stvar koja zanima medije, navijače i sponzore“.

Legendarni as je govorio i o svojoj trenutnoj situaciji, gde paralelno radi i kao trener i kao selektor.

„Imao sam ugovor sa Srbijom pre nego što sam potpisao za Bajern. I oni su imali razuma da shvate profesionalizam s moje strane prema Savezu. Tamo shvataju da imaju odgovornost da grade nešto novo, jer moramo da krenemo ispočetka“, zastao je Đorđević i onda dodao:

„Fiba je ubacila prozore i videćemo kako će to funkcionisati. Biće mnogo problema za mnoge ljude, za klubove koji plaćaju i traže profesionalizam, za igrače koji će biti preopterećeni mečevima, za takmičenje koje staje, i timove koji gube automatizam“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar