Čelsi se oslobađa svog ''Fantoma'' - Hrvata, Mateja Delača!

Fudbaler s najdužim stažom napušta Stamford Bridž sledećeg leta.

Fudbal 10.11.2017 | 22:00
Čelsi se oslobađa svog ''Fantoma'' - Hrvata, Mateja Delača!
Svojevremeno se u Crvenoj zvezdi poteglo pitanje i Igora Mijovića, fudbalera koji je bio na platnom spisku crveno-belih, ali nikada nije zaigrao za prvi tim. Uglavnom je nastupao na pozajmicama, a mediji su mu dali zanimljiv nadimak Fantom, jer se pojavi na prvoj prozivci posle koje nestane.

I Čelsi ima svog Fantoma. On je golman i dobro je poznat ovdašnjoj fudbalskoj javnosti jer je svojevremeno branio i za Vojvodinu. Pogađate to je Matej Delač, 25-godišnji hrvatski golman i fudbaler sa trenutno najdužim stažom u taboru Plavaca za koje nastupa od leta 2009.

U proteklim sezonama išao je na pozajmice u devet različitih klubova, a nije zabeležio nijedan zvaničan nastup za Plavce u seniorskoj konkurenciji.

"Vreme je da napustim Čelsi. Mnogi me pitaju da li žalim što sam kao klinac došao u London, umesto da sam izabrao neki manji klub, ali ne. Ne žalim sigurno", izjavio je Delačza bosanske medije.   

Trenutno brani u Belgiji za Muskron, naravno kao pozajmljeni igrač.

"Možda je mogla karijera da mi bude bolja, ali imam još vremena. Tek mi je 25 godina, a stekao sam zavidno iskustvo. Igrao sam u raznim klubovima, trenirali su me mnogi dobri treneri, mogu da budem ponosan."

Na pitanje da li problem bio u nedostatku kvaliteta, Delač odgovara:

"Mislim da nije. Čelsi je verovao u mene, nekoliko puta su mi produžili ugovor, uvek je problem bila radna dozvola. Klub je imao dobar plan za moju karijeru, ali neke stvari se ne mogu planirati. Ne mogu da opišem osećaj kada sam stigao u London sa 18 godina. Sećam se veličine Čelsija, obrazovali su me i naučili kako da se ponašam. Nikad neću zaboraviti prvu utakmicu protiv Olimpije u Ljubljani, kada sam igrao sa Fabregasom i Kostom",zaključio je Matej Delač.

Ugovor između Čelsija i hrvatskog golmana traje do 30. juna 2018. godine. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar