Todorić: Neće me ućutkati

Osnivač "Agrokora" Ivica Todorić napisao na svom blogu da se nije skrivao i da se u Londonu nalazi zato što mu je ugrožena pravna sigurnost u Hrvatskoj.

Region 08.11.2017 | 09:26
Todorić: Neće me ućutkati
Kako je napisao, njegova adresa, lični i kontakti njegovih advokata vlastima su poznati još od 10. oktobra, kao i da je te podatke lično dostavio nadležnim institucijama i čekao da ga pozovu, prenosi Hina.

"Sud, čijem sam se pozivu odazvao čiste savjesti, sagledao je sve argumente obje strane i odlučio da sam slobodan čovjek. Sudskoj se odluci veselim, ali kao odgovoran čovjek ne mogu i ne želim da je komentarišem. U Londonu sam jer su mi teško povrijeđena ljudska prava i ugrožena elementarna pravna sigurnost i imam pravo da se borim protiv laži i konstrukcija kojima me žele prikazati kao čovjeka koji je u suprotnosti sa pozitivnim zakonima moje države. To nije tako, i to ću dokazati," napisao je Todorić. 

Kako je kazao, on neće dopustiti da se političkim dekretom "osudi bez suđenja" i da se ućutka jer, kako je ocijenio, njegov govor "smeta onima koji su mu oduzeli vlasništvo". 

"Itekako ću govoriti, jer je sloboda govora jedno od temeljnih ljudskih prava, ma koliko nekome smetala istina. Javni je govor, pa bio on ponekad i kritika, stub svakog demokratskog društva i niko nema pravo da ga ograničava", rekao je Todorić. 

Todorić se juče odazvao pozivu londonske policije nakon čega je uhapšen i odveden pred Vestminsterski sud, koji ga je oslobodio uz kauciju od 100.000 funti. Istovremeno, oduzet mu je pasoš, a mora da nosi i sigurnosnu narukvicu i da se javlja policiji tri puta nedeljno. 

Sledeće ročište zakazano je za 10. april 2018. godine.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

BOBA

08.11.2017 11:08

TODORIĆ I VRH DRŽAVE HDZ TO JE ONO O ČEMU ĆE ČOVJEK PROGOVORITI ALI PARE SU TU PA JE VELIKO PITANJE. POZDRAV PERNARU MILINA GA SLUŠATI MLAD HARIZMATIČAN PAMETAN BAR JEDAN DA NAS ODUŠEVI SRETNO.

ODGOVORITE