Nikolić: Pecarski mora da preleži dečije boginje!

Trener Partizana Miroslav Nikolić rekao je posle poraza od Crvene zvezde da nisu ispoštovali ni 20 odsto od onoga šta su se dogovorili pre meča.  Mnogi podbacili, ali nema padanja.  "Zvezda ne može da se pobedi kad toliko igrača podbaci", kritikovao je posle utakmice trener Partizana.

Košarka 07.11.2017 | 09:15
Nikolić: Pecarski mora da preleži dečije boginje!
"Nadigrali su nas u svim elementima igre, ono što smo se dogovarali, nažalost, 20 odsto nismo ispoštovali. Nismo mogli da branimo njihove kontre. Rekao sam im da borbenost i emocija nece faliti ali moramo da igramo pametno, jer Zvezda ima bolju igru trenutno", rekao je Nikolić posle meča.

Košarkaši Partizana poraženi su u "večitom derbiju" od Crvene zvezde sa 100:84, u sedmom kolu ABA lige. 

"Širili su nas na pik end popu i dali su nam mnogo trojki. Čakarevic se povredio, Pecarski je igrao, naš centar se nije uklopio, na tom pik end popu je kasnio. Nismo imali koncentracije, bolje su odigrali, korektnije a nama ostaje rad", kazao je Nikolić. 

Trener Partizana prokomentarisao je i rolu 17-godišnjeg Pecarskog koji je igrao deset minuta (6p, 3sk) 

"Pecarski je mlad igrač, oni moraju da se trpe i moram da im nađem minutažu da igraju. To je koncept naš, mlađi igrači da igraju. Lako sam mogao da ga zakucam za klupu... Nek se vežba, neka vidi da je kriv. Biće on dobar igrač, ali mora da preleži dečije boginje. Dečko ne igra odbranu, mora da se natera da igra odbranu", istakao je Nikolić.

U prvom derbiju sezone: Partizan - Zvezda 84:100.

Ekipa Miroslava Nikolića dočekala je "večitog" rivala, gubila, ali pretila sve do poslednje četvrtine, u kojoj se razigrao Milko Bjelica i nepovratno odveo meč u smeru koji su hteli gosti.

Posle utakmice, trener crno-belih bio je uobičajeno otvoren.

"Ne možemo da budemo zadovoljni partijom uz 100 primljenih poena, ali ne smemo da padnemo, jer nas za dva dana čeka Lokomotiva", izjavio je on.

U oceni utakmice, on je poručio da je Zvezda nadigrala njegov tim "u svim elementima".

"Nažalost, nismo ispoštovali ni 20 odsto dogovorenog što se tiče odbrane, a to je sve stvar glave. Rekao sam na sastanku da će biti i srca i želje, ali da moramo da budemo koncentrisani. Možda smo im dali mnogo informacija. Ova generacija je takva. Kažeš im pet stvari, oni mogu da prime dve".

Nikolić je kratko zastao, pa u dahu naglasio važan faktor - igru Zvezdinih visokih igrača.

"Druga stvar, razvukli su nas sa dve "četvorke", igrali "pik end pop" i držali nam predavanje celu utakmicu. Čakarević se povredio, novi centar nam se nije još uklopio, nije ni fizički spreman, igrali su mladi...".

Na pitanje o odluci da mladi Marko Pecarski čuva 16 godina starijeg Milka Bjelicu kad se "lomilo", Nikolić kaže...

"On je mlad igrač i mora da se trpi. To je naš koncept. Mogu da ga zakucam za klupu 40 minuta, da ne uđe, ali treba da se vežba, da preleži dečije bolesti. Da vidi da je kriv. On sada ne igra odbranu".

Za kraj, Nikolić je još malo govorio o igri...

"Mi smo solirali, a oni su igrali timski, imali su pas više i mnogo bolji protok lopte. Njima su bekovi prodirali, a visoki igrači šutirali trojke. Uvek su imali otvorene šuteve. Kod nas svaki igrač želi da da koš. Nama su podbacili i Vanja i centar, Miha isto... Gos i Miler su solirali. Dali su svoje poene, ali to me ne zanima, oni treba i da razigraju ekipu. Zvezda ne može da se pobedi kad toliko igrača podbaci", podvukao je Nikolić.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar