Analiza: Vest Hem postavio tek 16. trenera za 122 godine!

Šta mislite, koliko su ih promenili Zvezda i Partizan od raspada SFRJ? Frapantni podaci. . .

Fudbal 07.11.2017 | 23:45
Analiza: Vest Hem postavio tek 16. trenera za 122 godine!
Više nema dileme, stigla je potvrda - Dejvid Mojes je novi menadžer Vest Hema! Bivši šef struke Evertona i Mančester Junajteda sutra će biti predstavljen u klupskim prostorijam, a ugovor će biti potpisan do kraja sezone, javio je Skaj sport.

Škotski stručnjak će u londonskom klubu naslediti Hrvata Slavena Bilića, koji je posle niza loših rezultat danas smenjen. Vest Hem nakon 11 odigranih kola u Premijer ligi zauzima 18. mesto, sa samo dve pobede, uz tri remija, šest poraza i svega devet osvojenih bodova, pet više od poslednjeplasiranog Kristal Palasa.

Mojes je bio bez kluba nakon što je napustio Sanderlend na kraju prošle sezone pošto je klub sa severa Engleske ispao u niži rang, a prethodno je vodio Real Sosijedad. Debi na klupi Čekićara imaće na gostovanju Votfordu 19. novembra.

Ono što predstavlja pravi kuriozitet jeste podatak da je Dejvid Mojes, verovali ili ne, tek 16. trener u istoriji kluba iz Londona?! Posle Sida Kinga (30 godina), Čarlija Pajntera (18),Teda Fentona (11), čuvenog Rona Grinvuda (13), Džona Liala (15), Lua Makarija (1), Bilija Bondsa (4), Harija Rednapa (7), Glena Redera (2), Alana Pardjua (3), Alana Kurbišlija (2),Đanfranka Zole (2), Avrama Granta (1), Sema Olardajsa (4) i Slavena Bilića (2).    

Verujemo da ste se posle ovoga zapitali, recimo, koliko je nekim srpskim klubovima trebalo vremena da promene 16 stručnjaka. O "malima" da i ne govorimo. Izvukli smo samo neke podatke za večite rivale. I došli smo do poražavajućih činjenica. Ono što je Vest Hem uradio za sto i kusur godina svoje bogate istorije, Partizanu je pošlo za rukom za manje od tri decenije, iliti od raspada SFRJ. Dakle, od 1991. i Ivice Osima crno-beli su promenili 16 trenera. 

Crvena zvezda? Još gore! Od Ljupka Petrovića i titule prvaka Evrope na Marakani je postavljeno - pazite sad - neverovatnih 28 trenera.  

I još jednom, Vest Hem za čitavu svoju istoriju - 16. 

Alal vera. I puno sreće Dejvidu Mojesu...

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar