Nemam nijednu "ofšor" kompaniju

Ministar Nenad Popović saopštio je danas da nijedna njegova kompanija nije registrovana u „ofšor" zonama, koje se pominju u istraživanju "Rajski papiri".

Srbija 06.11.2017 | 16:23
Nemam nijednu "ofšor" kompaniju
"Sve moje kompanije registrovane su u Rusiji i Evropi. I što je najvažnije, sve moje kompanije deklarisao sam kao nosilac državne funkcije u Agenciji za borbu protiv korupcije Republike Srbije", naveo je Popović u izjavi za javnost.

Ministar ističe i da je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio takođe svu svoju imovinu koju je stekao pre nego što je postao ministar u Vladi Republike Srbije.

Prema njegovim rečima, renomirana konsultantska kuća PWC, koja ga savetuje već 20 godina, uputila mu je 2012. godine predlog za prenos jurisdikcije njegovih kompanija u "ofšor" zone.

Međutim, predlog koji su mu uputili nikada nije realizovao, navodi Popović i dodaje:

"Ako postoji makar jedan dokaz da ovo što govorim nije tačno, pozivam učesnike u ovom istraživanju da ga odmah iznesu".

On navodi i da je u istraživanju "Rajski papiri" verovatno jedini pojedinac koji je stavljen u kontekst ovog istraživanja zbog nečega što mu je predloženo, a ne zbog nečega što je uradio.

"Ne stidim se svog materijalnog stanja. Nikada nisam krio svoju imovinu. Sve što sam stekao, stekao sam na zakonit način, svojim radom i zalaganjem u prethodnih 25 godina, mnogo pre nego što sam postao ministar u Vladi Republike Srbije", istakao je ministar Nenad Popović.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Josif Džugašvili

06.11.2017 15:37

Smrt rješava sve probleme,nema ljudi nema problema!

ODGOVORITE
Name

Àp

06.11.2017 16:02

Pa i da imaš ? Kakve veze ima.Čovjek čist kao suza.Kad su pijačari gazde sa 8 razreda,dalje ne treba komentarisati

ODGOVORITE