"Slomile su me emocije, na 1-0 noge nisu slušale!"

Srpski teniser Filip Krajinović izjavio je da je tek po povratku u Beograd shvatio da plasman u finale Mastersa u Parizu nije bio san.

Tenis 06.11.2017 | 19:45
"Slomile su me emocije, na 1-0 noge nisu slušale!"
Krajinović je priznao da su ga u mecu za trofej protiv Amerikanca Džeka Soka "slomile emocije".

"Kada sam prošao kvalifikacije bio sam veoma zadovoljan i srećan, jer nakon svega što sam preživeo prethodnih godina sa povredama, pauzama, nakon toga što sam na početku godine bio na 273. poziciji na ATP listi, naći se u situaciji da igraš glavni turnir Masters takmičenja je veliki uspeh. Ipak, život mi je nakon svega, nakon svih teniskih lomova koje sam doživeo u profi karijeri, gde je sve već godinama išlo tri koraka napred pa dva unazad, konačno izrežirao jednu nezaboravnu nedelju", izjavio je Krajinović.

On je dodao da su, kako su se pobede nizale, kako se približavao završnici takmičenja, emocije bile sve jače i jače.

"Bilo je jako teško ostati smiren, hladan, a to je najvažnije u završnici turnira. Svaki višak emocija oduzima na snazi, energiji, što je mene potpuno i slomilo u finišu finala. Nakon osvojenog prvog seta protiv Soka noge su se oduzele, prestale su da me slušaju i više nisam uspeo da se vratim, da stabilizujem emocije koje su me potpuno slomile. Ne žalim, srećan sam, ma i više od toga, jer ova nedelja u Parizu će ostati u meni, mojim mislima, mome srcu do kraja života, kao neki eliksir koji će me uvek podsećati da mogu, da treba da verujem u sebe i kada sve izgleda nemoguće, da verujem da je sve moguće", rekao je novi ljubimac svetske teniske scene.

Krajinović završava na 33. mestu ATP liste, što će mu možda doneti i status nosioca na Australijan openu.

Prostora za još veći napredak ima pregršt, posebno što u prvoj polovini naredne sezone brani jako mali broj bodova, a na svim velikim takmičenjima biće u glavnom žrebu.

"Najpre odlazim na zasluženi odmor, dve do tri nedelje i onda krećem sa pripremama sa trenerom Popovićem. Finale Mastersa u Parizu jeste bilo iznenađenje za mene, ali nije nešto što moje teniske mogućnosti nisu mogle da ostvare. Naprotiv, znam da mogu puno i verujem da ću to pokazati i dokazati u 2018. od koje sada, nakon svega što se dogodilo, očekujem da bude zlatna godina za mene. Na prvom mestu zdravlje, a samim tim sve će doći na svoje mesto", zaključio je Krajinović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar