ITA: Mihi bod kod Intera! Juve jedva! I još...

Montela ostaje i nakon Sasuola! Milan u posljednjem meču 12. kola slavio na gostovanju Sasuolu. Umalo senzacija u Torinu, goleada u Firenci! Benevento je poslije 11 uzastopnih poraza vodio na poluvremenu protiv Juventusa u Torinu, ali su Gonzalo Iguain i Huan Kvadrado u nastavku spriječili senzaciju. Kiksnuo je lider Napoli, a Roma slavila u Firenci (2:4) u ljepotici dana. Miha osvojio bod na krcatoj "Meaci"! Inter i Torino su odigrali neriješeno u nedjeljnom matine terminu 12. kola italijanske Serije A - 1:1.

Fudbal 06.11.2017 | 08:45
ITA: Mihi bod kod Intera! Juve jedva! I još...
Svakoj seriji dođe kraj, ali još nije stigao kraj odličnom nizu milanskog kluba!

Poslije devet pobjeda i dva remija, Inter je bio blizu da zabilježi prvi poraz u 12. kolu italijanske Serije A od Torina, ali je "rezervista" Eder na asistenciju kapitena Maura Ikardija stigao do izjednačenja i trećeg ovosezonskog remija (1:1).

Mogao je (i vjerovatno) zaslužio Inter i novu pobjedu po prikazanoj partiji, ali nije imao ni sreće u samom finišu kad je prečka spasila izabranike Siniše Mihajlovića poslije sjajnog udarca Matijasa Većine!

S ovim osvojenim bodom, "neroazuri" su propustili priliku da se na kratko osame na liderskoj poziciji na tabeli Serije A, a vjerovatno će po završetku mečeva od 15 časova da padnu i na treću poziciju.

INTER - TORINO 1:1 (0:0)

Crno-plavi su pred 75.000 gledalaca na "Đuzepe Meaci" u nedjeljnom matine terminu bili neuporedivo bolji rival, imali su mnogo više šansi, ali je Mihajlović s odlično postavljenom odbranom i još boljim golom Jaga Falkea u 60. minutu stekao prednost na mjestu gdje je 2006. godine počeo trenersku karijeru kao pomoćnik Roberta Manćinija.

Osim postignutog gola, gosti su i prvi ozbiljnije zaprijetili udarcem sa distance Danijelea Bazelija u 14. minutu, a uzvratio je Matijas Većino pet minuta kasnije, međutim u oba slučaja aplauze su zaradili golmani Samir Handanović iz Intera, odnosno Torinov Salvatore Sirigu.

Strijelac tri pogotka za Inter na posljednja tri meča sa "bikovima" na "Meaci", kapiten Mauro Ikardi je u 23. minutu imao šansu da nastavi svoju seriju, ali je Sirigu opet bio siguran.

Čuvar mreže gostiju bio je na lopti poslije "bombe" Roberta Galjardinija sa 25 metara, ali nije morao da interveniše pošto je vezista milanske ekipe tukao barem metar iznad prečke.

U finišu prvog dijela Inter je preko Ikardija u dva navrata ponovo imao šansu da stekne prednost, međutim, golman Torina je u nedjelju bio izuzetno raspoložen.

I početkom nastavka je domaćin atakovao i stvarao šanse, ali se Torino dobro branio i čekao na grešku protivnika ili da iz prekida ili eventualne kontre stigne do pogotka.I dogodilo se to u 60. minutu kad je Jago Falke sjajnim udarcem matirao Samira Handanovića za 0:1.

Od tada, pa do kraja se igrala skoro pa bukvalno "viktorija" ispred šesnaesterca Torina, što je urodilo plodom u 79. minutu kad je kapiten Ikardi sjajno uposlio rezervistu Edera na petercu za izjednačenje - 1:1.

Srpski reprezentativac Adem Ljajić je solidno odigrao gotovo svih 90 minuta, iako je zamijenjen u finišu susreta.

Umalo senzacija u Torinu, goleada u Firenci! Benevento je poslije 11 uzastopnih poraza vodio na poluvremenu protiv Juventusa u Torinu, ali su Gonzalo Iguain i Huan Kvadrado u nastavku spriječili senzaciju. Kiksnuo je lider Napoli, a Roma slavila u Firenci (2:4) u ljepotici dana.

Aktuelni prvak Italije umalo je izgubio od Beneventa na svom "Alijanc" stadionu u Torinu i to na proslavi 120. rođendana!

Iako Benevento u dosadašnjih 11 mečeva nije osvojio nijedan bod, hrabro je odigrao u Torinu protiv Juventusa i na poluvrijeme otišao sa prednošću pogotkom Amata Ćićiretija iz slobodnog udarca u 19. minutu.

Ono što je najinteresantnije, gosti nijednom u prvih 45 minuta nisu dotakli loptu u protivničkom šesnaestercu, a stigli su do senzacionalnog vođstva.

"Stara dama", koja je danas igrala u posebno dizajniranim rođendanskim dresovima, ispromašivala se u Torinu - najprije je Daglas Kosta pogodio prečku, potom su Paolo Dibala u nekoliko navrata i Gonzalo Iguain propustili dobre šanse za izjednačenje uz dobre odbrane golmana novajlije u italijanskoj eliti Alberta Brinjolija.

"Bunker" ili "parkirani autobus" izabranika Robera de Cerbija izdržao je do 58. minuta kad je povratnu loptu poluvolejom u malu mrežu sproveo Argentinac Gonzalo Iguain za izjednačenje, da bi se za preokret i pobjedu Juvea postarao Huan Kvadrado osam minuta kasnije.

Poslije četiri vezane pobjede, uključujući i ubjedljiv trijumf nad Čelsijem u Ligi šampiona (3:0), Roma je stigla na "Artemio Franki" u Firenci kao favorit u duelu sa Fiorentinom, posebno jer je "viola" u prethodnom kolu neočekivano poražena od Krotonea.

I tu ulogu je opravdala ubilježivši trijumf u najljepšem meču 12. kola Serije A - 2:4 (2:2).

Rimljani su od starta nametnuli žestok ritam i dva puta vodili pogocima Brazilca Žersona, ali su domaćini uspjeli da na odmor odu sa neriješenim rezultatom zahvaljujući golovima Žordana Veretua i Đovanija Simeonea.

"Prštalo" je ispred oba golmana, šanse su propustili Edin Džeko i Stefan El Šaravi za Romu, ali je bliža prednosti ipak bila Fiorentina jer je u finišu prvog dijela Federiko Kijeza pogodio stativu.

Početkom nastavka zaslugom Aleksandra Kolarova, koji je sjajno centrirao iz kornera, Edin Džeko je najviše skočio i okrznuo loptu, a ona je pogodila Kostasa Manolasa u tijelo i odsjela u mreži za novo vođstvo Rome 2:3, koje su ovog puta zadržali do kraja.

Pobjedu, devetu u sezoni rimske "vučice", definitvno je "ovjerio" Dijego Peroti u samom finišu utakmice u Firenci - 2:4.

Lider prvenstva Italije, Napoli osvojio je samo bod u Veroni protiv Kjeva (0:0) iako je imao mnogo više od igre i zrelije šanse, koje u pogotke nisu pretvorili Hoze Kaljehon, Lorenco Insinje ili Dris Mertens.

Ipak, gosti su zadržali prvo mjesto sa samo bodom viška u odnosu na "slavljenika" iz Torina, ekipu Juventusa. 

Odložen meč na "Olimpiku"

Sudija Luka Banti odlučio je da prolongira meč u Rimu između Lacija i Udinezea u 12. kolu Serije A zbog poplavljenog terena na stadionu "Olimpiko".

Montela ostaje i nakon Sasuola! Milan u posljednjem meču 12. kola slavio na gostovanju Sasuolu.

Fudbaleri Milana rutinski su odradili posao na gostovanju Sasuolu u posljednjem meču 12. kola Serije A.

Slavili su pobjedu 2:0, a mogli su i ubjedljivije da poraze domaćina, te su treneru Vinćencu Monteli sačuvali posao.

Spekulisalo se da bi nekada sjajni napadač mogao dobiti otkaz, ukoliko Milan ne pobijedi Sasuolo.

Prvi gol za Milan u finišu prvog poluvremena postigao je defanzivac Romanjoli. Nakon kornera bio je najviši u skoku na “prvoj stativi” i postigao vodeći gol za goste.

Sjajni Suso je riješio sve dileme oko pobjednika odličnim golom u 67. minutu. U svom stilu sjajni dribler je uzeo loptu na lijevoj strani, driblingom se oslobodio protivnika i majstorski postigao svoj četvrti gol ove sezone.

Milan je do kraja mogao i do ubjedljivije pobjede, ali Suso i Kalinić nisu iskoristili dobre šanse pred golom domaćina.

SERIJA A 12. KOLO:

Inter - Torino 1:1 (0:0)

/Eder 79 - Falke 60/

Kaljari - Verona 2:1 (1:1)

/Kepiteli 28, Farago 85 - Zukurini 6/

Kjevo - Napoli 0:0

Fiorentina - Roma 2:4 (2:2)

/Veretu 9, Simeone 39 - Žerson 5, 30, Manolas 50, Peroti 87/

Juventus - Benevento 1:1 (0:1)

/Iguain 58 - Ćićireti 19/

Lacio - Udineze (odgođeno)

Atalanta - SPAL 1:1 (1:0)

/Kristante 24 - Rico 64/

Sasuolo – Milan 0:2 (0:1)

/Romanjoli 40, Suso 67/

Subota

Đenova - Sampdorija 0:2 (0:1)

/Ramirez 24, Kvaljarela 84/

Bolonja - Krotone 2:3 (2:1)

/Verdi 38, 45+1 - Budimir 42, 70, Trota pen 68/

TABELA: Napoli 32, Juventus 31, Inter 30, Lacio (-1) 28, Roma (-1) 27, Sampdorija (-1) 23, Milan 19, Torino 17, Fiorentina 16, Atalanta 16, Kjevo 16, Bolonja 14, Udineze (-1) 12, Kaljari 12, Krotone 12, SPAL  9, Sasuolo 8, Đenova 6, Verona 6, Benevento 0.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar