Analiza: Zimski prelazni rok u Zvezdi...

Ponude Kangi, Le Taleku, Donaldu i Srniću. . .  Sportski direktor Mitar Mrkela o planovima crveno-belih za januar.

Fudbal 06.11.2017 | 23:00
Analiza: Zimski prelazni rok u Zvezdi...
Stranci u Crvenoj zvezdi ove sezone rade zbog čega su dovedeni i plaćeni - prave razliku.

Damijan Le Talek je stub odbrane, Mičel Donad pravi kapiten, Gelor Kanga igrač oko kojeg se sve vrti, a Ričmond Boaći udarna igla. Igraju onako kako treba da igraju igrači koji su dovedeni zato što su bolji od ostalih, a ne kao prošle sezone kada je Zvezda posrtala pod bremenom inostranih promašaja Moučea, Ruiza, Fibela...

Stranci su osovina Crvene zvezde, pogotovo se to vidi u mečevima Lige Evrope, a većini od njih ugovori ističu na kraju sezone.

„Dobili su ponude, razgovaraćemo do kraja godine. Videćemo, u zavisnosti od mnogih faktora kako će se razgovori završiti. Blizu smo dogovora sa Kangom, dok sa Donaldom, Le Talekom i Srnićem predstoje sastanci“, rekao je Zvezdin sportski direktor Mitar Mrkela u intervjuu za Sportski žurnal.

Zvezdu očekuje zanimljiv januar u kojem će morati da pronađe zamene ako ostane bez nekog od nosilaca igre.

„Pripremili smo nekoliko scenarija, po pitanju odlazaka i dolazaka. Imamo kompaktnu ekipu, zadovoljan sam igračkim kadrom. Ali fudbal je živa stvar, potrebe se menjaju i trudićemo se da se sve zahteve ispunimo. Dovođenje novajlija diktiraće prodaja igrača. Iza Crvene zvezde je planska letnja prodaja. Nijedan od fudbalera koji su projektovani da budu nosioci igre u ovoj sezoni nije otišao, čak je i prebačen plan na tom polju. Nije se očekivalo da ostanu Donald, Le Talek, Kanga i Srnić, ali je dolazak novog nesportskog sektora promenio stvari i kako je vreme odmicalo postalo je sve jasnije da neće doći do rastanka“.

Crvena zvazda je sada finansijski znatno stabilnija nego pre godinu ili dve.

„Od transera nekoliko nekoliko fudbalera došlo je do prihoda od oko deset miliona evra i nastavak trenda da se zarađuje potvrdio je i stabilnost poslovanja i pored bremena dugova. Posle prodaja Plavšića, Ristića, Manojlovića i Ruiza, uprava je odlučila da prihvati ponudu Mančester Sitija za braću Ilić. Od njih dvojice je stiglo novca kao za preostala četiri prvotimca koji su se otisnuli u inostranstvo“, kaže Mrkela.  

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar