Krajinović u četvrtfinalu Mastersa u Parizu!

Filip Krajinović napravio je najveći uspeh u karijeri, pošto se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Parizu pobedom nad Nikolasom Mauom 6:2, 3:6, 6:1.  Srpski teniser pobedio je Francuza Maua i ostvario najveći uspeh u karijeri. Sledeća prepreka, najverovatnije, Nadal.

Tenis 02.11.2017 | 17:45
Krajinović u četvrtfinalu Mastersa u Parizu!
Srpski teniser, nakon što je prethodno savladao Juta Sugitu i Sema Kverija, potvrdio je da se nalazi u odličnoj formi novom sjajnom partijom, što će mu doneti veliki skok na ATP listi sa sadašnjeg 77. mesta.

Krajinović je protunjap prvim setom, pošto je za samo 26 minuta poveo sa 1:0, 6:2. U drugom je viđena velika borba, Mau je prvi napravio brejk i poveo sa 4:2, međutim srpski teniser je odmah uzvratio, ali je potom i izgubio svoj servis, pa je tako Francuz sa 6:3 dobio drugi set.

Odlučujući set prošao je u poptunoj dominaciji Krajinovića, izgubio je samo jedan gem i na kraju zasluženo slavio, 6:2, 3:6, 6:1.

Za plasman u polufinale biće mu potrebno novo veliko iznenađenje jer čeka boljeg između prvog tenisera sveta Španca Rafaela Nadala i Urugvajca Pabla Kuevasa.

Ispali su Zverev, Tim, Conga, Anderson, Gaske, Ferer... a Filip Krajinović i dalje igra na turniru Masters 1000 serije u Parizu, poslednjem u ovoj godini.

Dvadesetpetogodišnji srpski teniser je posle dve pobede u kvalifikacijama (Pelja, Đere) i dve u glavnom žrebu (Sugita, Karenjo Busta) uspeo da savlada i Francuza Nikolu Maua i tako prvi put u karijeri dođe do četvrtfinala na ovom nivou takmičenja.

Krajinović - Mau 2:1, po setovima 6:2, 3:6, 6:1!

Momak iz Sombora stigao je u glavni grad Francuske kao 77. na ATP listi, a već sada mu je garantovan napredak bar do 56. mesta.

Krajinović je na ovom turniru pobedio tenisere koji su 39, deveti, odnosno 111. na svetu, a u četvrtfinalu će se vrlo verovatno nameriti na najboljeg - Španca Rafaela Nadala, osim ako ga u meču treće runde ne iznenadi Pablo Kuevas.

Masters u Parizu igra se za ukupni nagradni fond od 4.273.775 evra.

Plasman u naredne runde plasirali su i Huan Martin Del Potro pobedom and Robinom Haseom, kao i Fernando Verdasko koji je savladao Dominika Tima.

Pariz, osmina finala:

Hase - Del Potro 5:7, 4:6
Tim - Verdasko 4:6, 4:6
Krajinović - Mau 6:2, 3:6, 6:1

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

msic

02.11.2017 16:50

Svi Krajinovici svijeta navijaju za tebe.

ODGOVORITE