Bez srama - Lester zvao Ranijerija da se vrati!

Čelnici Lester Sitija želeli su da vrate Klaudija Ranijerija na klupu, ali je italijanski menadžer kategorično odbio.  Kako ih samo nije sramota? Lester zvao, Ranijeri odgovorio: No, grazie! Kasno su se setili kakvog su stručnjaka oterali.

Fudbal 02.11.2017 | 20:00
Bez srama - Lester zvao Ranijerija da se vrati!
Kako prenosi 'Corriere dello Sport', predsednik Višaj Šrivadhanaprabha pozvao je sadašnjeg trenera Nanta kako bi zamenio otpuštenog Krega Šekspira, inače njegovog nekadašnjeg pomoćnika.

"Ne, hvala", kratak je i jasan bio 'Tinkerman'.

Šezdesetšestogodišnji Italijan napravio je možda i najveću senzaciju u istoriji fudbala, pošto je pre dve sezone predvodio 'Lisice' do titule prvaka Engleske.

Međutim, već krajem februara sledeće takmičarske godine, posle lošijih rezultata, ali i plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, tajlandski biznismen odlučio je da Klaudiju, na opšti šok svih, uruči otkaz.

Oterali su ga kao... Hm, nije prikladno za medije, ali znate na šta mislimo. A da nemaju ni dostojanstva, ni sportske, ma ni osnovne ljudske kulture, čelnici Lestera pokazali su tako što su zvali Klaudija Ranijerija da se vrati na klupu!?

I to nepunih godinu dana pošto su ga sa iste pomerili, jer - eto - nisu bili zadovoljni kako igra tim i kakve rezultate beleži u sezoni posle osvajanja Premijer lige. Pošto im ni ove ne ide prema zamislima, na King Pauer stadionu su, mrtvi-ladni, kontaktirali italijanskog stručnjaka, sada na klupi Nanta, da nasledi Krega Šekspira.

Odgovor je, razume se, bio jednostavan.

„No, grazie“, odbrusio  je Ranijeri na telefonski poziv za koji se veruje da mu je uputio vlasnik Višaj Šrivadhanaprabha.

Bar tako tvrdi rimski dnevnik Koreire dela sera, koji je u štampanom izdanju objavio veliki intervju sa Ranijerijem, uveravajući da je baš tom rečenicom „ne, hvala“  stavio do znanja čelnicima Lestera da mu ne pada na pamet da se sad vrati.

Posle tog odgovora, Lisice su umesto Šekspira na klupu postavile Kloda Pulea, a francuski stručnjak debitovao pobedom nad Evertonom. Tek trećom za Lisice u akeuelnoj sezoni Premijer lige.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar