"Dao sam Zvezdi sve, a na kraju sam postao meta!"

Počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić boravio je prethodnih dana u Sarajevu, a posebno je bio zanimljiv hrvatskim medijima.

Fudbal 31.10.2017 | 21:00
"Dao sam Zvezdi sve, a na kraju sam postao meta!"
Proslavljeni fudbaler prethodnih dana boravio je u Bosni i Hercegovini gde je sa suprugom Brankom prisustvovao promociji dokumentarnog filma "Džajić", autora poznatog novinara Sabahudina Topalbećirevića.

Džajić je emotivno proživljavao gledanje filma, pogotovo deo o hapšenju 2008. godine kada je optužen za nezakonite radnje u Crvenoj zvezdi. 

„Pa da, srećom da je bio mrak u dvorani. Sve je to sada iza mene, ali kada sam to ponovo gledao na ekranu, iznova sam to proživljavao. U nekim trenucima projekcije baš sam bio na rubu da se emotivno slomim. Ja sam iz Zvezde otišao 2004. godine. U te četiri godine samo sam jednom bio na stadionu. Moje povlačenje i rastanak prošli su bez ikakvih problema i nakon četiri godine upada mi policija u kuću i pred kamerama i snimateljima odvodi me u lisicama. Ne želim toga ni da se prisećam, premda jako dobro znam ko je stajao iza toga i kome je trebao Džajić u zatvoru", rekao je Džajić za"Sportske novosti". 

Džajić veruje da je to bio politički progon. 

„Nego što drugo nego da je bio politički. Glasalo se da li dobijaju ili gube izbore ako me uhapse. Znam i puno dublje od toga, ali verujte, dosta su mi bile tri godine pakla. Ne želim tome da se vraćam, premda ne mogu to nikad do kraja da potisnem". 

Legenda Zvezde ističe da je njegova porodica u tim trenucima najviše patila. 

„Ožiljci će ostati, ali život ide dalje. Proveo sam pet meseci u pritvoru i s time sam mogao da se nosim, jer znao sam da su optužbe bile iskonstruisane, ali najteže mi je bilo zbog supruge i dece, zbog moje majke, zbog mojih ljudi iz rodnog Uba, zbog svih prijatelja koji me znaju. Pa ja sam 55 godina proveo u Zvezdi i nikad, baš nikad nisam napravio bilo šta nečasno i nikad nisam vodio finansije. Dao sam Zvezdi ono što sam najbolje znao, fudbalsko znanje, a na kraju sam postao meta. Ne može sve u životu biti med i mleko, izdržao sam i to. 

Džajić je dodao da razume kroz šta prolazi hrvatski biznismen Zdravko Mamić. 

„Znam kroz šta prolazi Zdravko Mamić. Pratim i ovo ovo što se događa oko njega, znam kroz što prolazi i baš mi je žao. Mislim da je napravio puno za Dinamo. Razumem koliko mu je teško, osetio sam na svojoj koži kako je naći se u takvoj situaciji“.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar