Lučić slomio metatarzalnu kost! Već je operisan!

Operacija prošla uspešno!

Košarka 01.11.2017 | 10:30
Lučić slomio metatarzalnu kost! Već je operisan!
Srpski reprezentativac Vladimir Lučić će odsustvovati najmanje mesec i po dana sa parketa zbog povrede koju je minulog vikenda doživeo u meču nemačkog prvenstva između svog Bajerna i Frankfurta.

Kako MOZZART Sport saznaje, Lučić je polomio metatarzalnu kost stopala. Srpski košarkaš se povredio u trećem minutu utakmice i napustio je teren uz bolnu grimasu i uz pomoć medicinskog tima. Odmah je bilo jasno da povreda nije naivna i da Lučiću sledi duža pauza.

Posle detaljnih lekarskih analiza i snimaka je utvrđeno da je došlo do loma metatarzalne kosti i da je potrebna operacija. Hirurški zahtev je odrađen danas u Minhenu, operacija je prošla uspešno i vicešampionu Evrope sada sledi gotovo mesec dana nošenja gipsa, plus rehabilitacija i oporavak. Na terenu ga neće biti duže vreme...

To znači da Lučić sigurno neće moći da se odazove pozivu reprezentacije za kvalifikacione mečeve za Mundobasket u novembru. Nije teško pretpostaviti ni koliko ćeLučić nedostajati Bajernu. Ove sezone je dobro počeo i bio jedan od najboljih igrača Bavaraca.

U prvenstvu Nemačke je beležio učlinak od 11,2 poena i tri skoka za 19,2 minuta u proseku na parketu. U Evrokupu je imao nešto skromniji košgeterski učnak od 5,7 poena za 16 minuta po utakmici. Ali je sa indeksom korisnosti od 19 indeksnih poena po meču bio najuspešniji igrač nemačkog kluba.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar