Cvajta: Šta se to zbiva u Njemačkoj?!

Još jedan velikan jezdi ka trećoj ligi. . . ! Đavoli nikada u istoriji nisu igrali ispod druge lige. . .

Fudbal 29.10.2017 | 11:45
Cvajta: Šta se to zbiva u Njemačkoj?!
Neverovatno koliko tužnih sudbina velikana u Nemačkoj poslednjih sezona... Prošle godine u treću ligu ispao je Minhen 1860 (kasnije isteran u četvrtu); sezonu pre toga u Cvajti se našao Štutgart; trenutno su na tri poslednje pozicije u Bundesligi bivši šampioni - Hamburger, Verder i Keln (ukupno 14 titula); a evo na putu da po prvi put ispadne u treći rang jeste i Kajzerslautern.

Popularni Đavoli, klub velikog Frica Valtera i klub čiji su igrači - njih petorica - nosili Nemačku do preporoda i titule šampiona sveta '54. u Švajcarskoj, pritom četvorostruki prvak te zemlje, doživeo je novi - osmi poraz u 12. utakmici sezone i ostao zakucan za poslednje mesto na tabeli. Više nema nikakve dileme - Kajzer je na rubu provalije, na putu ka najvećem debaklu u klupskoj istoriji...

Ovoga puta bolji od ekipe Džefa Štrasera bio je novajlija Regenzburg. Tim koji je izgubio šest od poslednjih sedam utakmica slavio je gotovo lagano sa 3:1 i krenuo putem spasa, ostavivši Đavole s fenjerom u naručju. Dva gola za Regenzburg postigao je Sebastijan Štolce, drugi u 50. minutu, kada su gosti i predali. 

Kada je preuzeo ekipu Štraser je u prva dva meča uspeo da osvoji četiri boda, javila se tada nada kod navijača, ali evo sada i drugog poraza zaredom, a tek slede utakmice protiv mnogo jačih protivnika kao što su Dinamo Drezden, Ingolštat, Nirnberg, pa i Darmštat.  

Kajzeru je ovo šesta sezona u Cvajti. Oni najverniji navijači potajno su se nadali da bi iz zlatne sredine njihovi mezimci u nekom trenutku možda mogli da napadnu i baraž, ali umesto toga suočeni su sa potpunom katastrofom u vidu ispadanja u 3. ligu. 

Na ruku Đavola ne ide ni pobeda Grojtera nad Sandhauzenom - 2:1. Detelinari su se izvukli i sada Kajzer za prvim mestom iznad zone ispadanje kaska već šest bodova. Holštajn Kil u trećem meču danas nije uspeo da dobije u Darmštatu (1:1), tako Dizeldorf u ponedeljak ima priliku da poveća prednost na liderskoj poziciji...

CVAJTA  - 12. KOLO

Petak:
Sankt Pauli - Aue 1:1 (1:0)
/Dudžijak 33 - Kempe 69/

Bilefeld - Ingolštat 1:3 (1:2)
/Borner 29 - Pledl 11, Kučke 45+1. penal, Kitel 85/

Subota:
Darmštat - Kil 1:1 (1:1)
/Plate 5 - Dreksler 42/

Grojter Firt - Sandhauzen 2:1 (1:0)
/Nari 27, maloča 81 - Sukuta Pasu 78/

Regenzburg - Kajzerslautern 3:1 (2:1)
/Štolce 10, 49, Knol 33 - Moric 14pen/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar