Video: Engleska je prvak svijeta u fudbalu!

Koliko god bi želeli da na naslovnim stranama na Ostrvu pročitaju ovaj naslov naredne godine za sada će morati da se zadovolje konkurencijom do 17 godina.

Fudbal 29.10.2017 | 11:15
Video: Engleska je prvak svijeta u fudbalu!
Mladi Englezi su u finalu protiv Španije pokazali karakter kakav seniori dugo nisu. Vratili su se od 2:0 i pobedili sa 5:2 na U-17 Svetskom prvenstvu u Indiji.

"Gordi Albion" ima čemu da se nada jer je i generacija do 20 godina osvojila svoj planetarni šampionat u junu finalnom pobedom nad Venecuelom 1:0, u Južnoj Koreji.

Kada je reč o konkurenciji momaka do 17 godina nikada nisu otišli dalje od četvrtfinala. 

U finalu je Španiji prednost doneo dvostruki strelac Serhio Gomes, igrač Barselone pa je Engleska posle pola sata igre bila u velikom problemu. 

Tim Stiva Kupera nije posustao, Rajan Bruster je smanjio na 2:1, Morgan Gibs Vajt izjednačio na 2:2 i od tog trenutka Englezi su preuzeli konce igre u svoje ruke. 

Fil Foden iz Mančester sitija je proglašen igračem utakmice, doneo je Engleskoj prednost 3:2 i kasnije overio pobedu poslednjim golom na meču. Jedini preostali gol je postigao Čelsijev Mark Guehi. 

Engleska se "osvetila" svojim vršnjacima za poraz iz maja, a u finalu je viđena zamena uloga na terenu. Englezi su imali posed lopte i kontrolisali tempo i napadali. 

Španci su čekali prilike iz kontri, a koliko su bili inferiorni svedoči i to što su imali svega pet pokušaja ka golu Engleske, dok su Ostrvljani imali 25 udaraca od čega 11 u okvir gola. 

Impresionirali su i Foden i Bruster koji je sa osam golova zlatna kopačka šampionata i Sesenjon, a sada svi čekaju šta će uraditi seniori. 

Seniorska selekcija nije uspela da dođe do završnice nekog od većih takmičenja više od 20 godina. Za to vreme, u kategoriji do 19 godina pobedili su na Evropskom prvenstvu u Gruziji pobedom nad Portugalom u finalu 2:1, a poraz na penale je zabeležila generacija do 21 godine. Bolja je bila Nemačka na SP za mlade, dok je u finalu Eura generacija do 17 godina poražena u maju od Španije. 

Englezi svakako imaju čemu da se nadaju do Rusije.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar